Ožjē uzvar Korsikā un tuvojas ceturtajam WRC čempiona titulam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Iepriekšējo trīs gadu pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas svētdien pirmo reizi karjerā uzvarēja Francijā notikušajā Korsikas rallijā un pietuvojās savam ceturtajam pasaules rallija čempionāta (WRC) titulam.

Ožjē par sezonas desmitā posma uzvarētāju kļuva diezgan pārliecinoši, bet tā summā viņš par 46,4 sekundēm apsteidza beļģu pilotu Tjerī Nevilu no «Hyundai» komandas.

Šī Ožjē, kurš pārstāv «Volkswagen» komandu, šajā rallijā triumfēja pirmo reizi, turklāt tā bija viņa ceturtā uzvara šajā sezonā.

Trešo vietu šajā posmā svētdien izcīnīja Ožjē komandas biedrs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Veiksmes gadījumā Ožjē jau šajā posmā varēja nodrošināt sev čempiona titulu, taču tagad jāpaciešas vēl divas nedēļas, kad norisināsies Katalonijas rallijs.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 195 punkti. Viņam ar 127 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 112 punktiem ieņem Nevils.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču augusta beigās tika atcelts posms Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu