Lēbs: neesmu radis tik ilgi gaidīt uzvaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Aizvadītā nedēļas nogale autosporta vēsturē ieies ar Rīgā aizvadīto, autosportistu un viņu pārstāvēto komandu atzinīgi novērtēto pasaules rallijkrosa čempionāta posmu.

Jau ziņojām, ka par pirmo Biķernieku rallijkrosa trasē uzvaru izcīnījušo pasaules čempionāta dalībnieku svētdien kļuva deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs. Kā preses konferencē pēc apbalvojuma saņemšanas izteicās pieredzējušais autosportists, uzvara nebūt nenāca viegli. Lēbs norādīja, ka aizvadītās brīvdienas sagādāja visdažādākos laika apstākļus - sestdien bija ļoti labs, saulains laiks un sausa trase, savukārt svētdiena pienāca ar spēcīgām lietusgāzēm, peļķēm trasē un pazeminātu saķeri, kas braukšanu padarīja ievērojami sarežģītāku.

Lai arī sportists atzina, ka uzvara nenāca viegli, viņam prieks, ka tā tomēr gūta un uz goda pjedestāla kāpis arī viņa pārstāvētās Peugeot Hansen komandas otrs braucējs Timijs Hansens. Jo lielāks prieks Lēbam par uzvaru ir tāpēc, ka vēl pavisam nesen sportistam licies, ka goda pjedestāla virsotne šajā sezonā tā arī netiks iekarota. Pēc fantastiskās karjeras pasaules rallija čempionātā, kur kopumā gūtas 78 uzvaras un izcīnīti deviņi čempiona tituli, Lēbs esot juties pat samērā izmisis, ka nācies faktiski sagaidīt rallijkrosa sezonas beigas, iekams gūta pirmā uzvara.

Otro vietu pasaules rallijkrosa čempionāta Rīgas posmā izcīnīja zviedrs Matiass Ekstroms. Divkārtējais Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) uzvarētājs savā runā pēc sacensībām vispirms izteica atzinību posma organizētājiem, kā arī Lavijai un rallikrosa faniem kopumā par pārsteidzoši laipno uzņemšanu. Pēc Rīgas posma Ekstroms ir nostiprinājies čempionāta vadībā, par 27 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Johanu Kristofersonu, tomēr, kā atzīst zviedrs, līksmot vēl ir par agru, jo viss var mainīties jebkurā brīdī. Ar to sportists domā sadursmi ar pašreizējo rallijkrosa pasaules čempionu Peteru Solbergu, pēc kuras norvēģis tika diskvalificēts un Rīgā pat nesasniedza pusfinālu.

Trešās vietas iegūvējs Timijs Hansens preses konferenci savukārt izmantoja, lai vēlreiz atvainotos Lēbam par viņa izsišanu no trases trešajā kvalifikācijas braucienā, kā arī pauda pārliecību, ka komandai ir potenciāls, lai sezonas atlikušajos divos posmos (Vācijā un Argentīnā) panāktu un apsteigtu čempionāta vadībā esošo EKS RX komandu. Tās pārsvars pēc Rīgas posma ir tikai 8 punkti.

Jau ziņojām, ka Latvijas pārstāvji pasaules rallijkrosa čempionātā, Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, cīņas beidza pusfinālā. Baumanim pēc sadursmes ar konkurentu salūza stūres iekārta, savukārt Nitišs pusfinālā finišēja piektais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu