Izvēlēts pasaules motokrosa čempionāta Ķeguma posma norises datums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Swijgers, Wilvo Forkrent KTM

Nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionāta sacensības «Zelta zirga» trasē Ķegumā notiks 7.maijā, liecina organizatoru piektdien publicētais oficiālais 2017.gada kalendārs.

Līdz ar to Latvijā norisināsies nākamās sezonas septītais posms. Papildus pasaules čempionāta MXGP un MX2 klasēm Ķegums uzņems arī Eiropas čempionāta 125 un 250 kubikcentimetru klases.

Pēdējos gados bija ierasts, ka Ķeguma posms risinājās jūlijā, izņemot 2014.gadu, kad Latvijā septembra beigās risinājās prestižā Nāciju kausa sacensības. Savukārt uz pavasari sacensības tika pārceltas jau šogad, kad tās risinājās 1.maijā.

Nākamajā sezonā būs iekļauts sacensību rekordskaits - 20 posmi, turklāt pirmo reizi kopš 2012.gada pasaules labākie motokrosa braucēji sacentīsies arī Krievijā. Tur 11.jūnijā notiks sezonas desmitais posms, sportistiem startējot Orļonokā.

Nākamgad pasaules čempionāts norisināsies 17 dažādās valstīs un četros kontinentos. Sezona noslēgsies 24.septembrī Francijā.

Nākamā sezona ar posmu Katarā sāksies 25.februārī. Turpinājumā plānoti arī posmi Indonēzijā, Argentīnā un Meksikā. 16.aprīlī plānots posms Itālijā, tad pēc nedēļas tiks aizvadītas sacensības Valkensvārdē (Nīderlandē), bet Ķegumā notiks trešais Eiropas posms.

Ja pērn par planētas vicečempionu MX2 klasē kļuva latvietis Pauls Jonass, tad šī sezona viņam nebija tik sekmīga, jo traumas dēļ viņam nācās izlaist sezonas noslēdzošos posmus. Tiesa, tas viņam tik un tā sezonas kopvērtējumā ļāva iegūt respektablo piekto vietu.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2017.gadam. 2015.gadā posmu pirmoreiz organizēja biedrība «Kristera Serģa motoklubs» un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu