Malaizija uz laiku varētu atteikties no F-1 posma rīkošanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Malaizija uz laiku varētu atteikties no Pirmās formulas (F-1) posma rīkošanas, jo organizatori pēdējos gados cietuši finansiālus zaudējumus.

Pašreizējais līgums paredz, ka F-1 posms Malaizijā notiks līdz 2018.gada sezonai, taču pēc tam šīs sacensības kādu laiku Sepangas trasē varētu arī nenotikt.

«Vietējā publika nepērk biļetes, lai skatītos F-1,» uz problēmām norādījis Sepangas trases direktors Razlans Razali. «Ja sacensībām nav ekonomiskās vērtības, tad kāpēc lai mēs turpinātu? Labāk uz kādu laiku ņemt pārtraukumu.»

Razali norādīja, ka oktobra sākumā notikušo F-1 posmu Sepangas trasē vērojuši 45 000 skatītāji, lai gan trase var uzņemt gandrīz trīs reizes lielāku līdzjutēju skaitu. Tāpat pēdējos gados Malaizijā mazinājusies TV auditorijas interese par sacensībām, kas nesekmē reklāmdevēju ieinteresētību.

«Šobrīd F-1 sacensības Malaizijai ir par dārgu,» atzinis Sepangas trases pārstāvis.

Malaizija pēdējos gados piedzīvojusi gan ekonomisko lejupslīdi, gan politisko krīzi.

Līdzīgās domās ir arī Malaizijas sporta ministrs Hairijs Džamaludins.

«Kad pirmo reizi Malaizijā risinājās F-1 posms, tas bija liels notikums, jo pirmo reizi tās notika Dienvidāzijā. Tagad F-1 mūsu reģionā notiek daudzviet - Singapūrā, Ķīnā, Vidējos Austrumos. Biļešu tirdzniecība ir kritusies, TV auditorija samazinājusies, ārzemju viesu skaits sarucis, ieņēmumi mazi. Domāju, ka mums ir jāpārtrauc F-1 uzņemšana. Vismaz uz kādu laiku,» norādījis ministrs.

F-1 sacensības Malaizijā pirmo reizi norisinājās 1999.gadā.

Oktobra sākumā notikušajā F-1 posmā Malaizijā negaidītu dubultuzvaru izcīnīja «Red Bull» komandas piloti Daniels Rikjardo no Austrālijas un nīderlandietis Makss Verstapens, kamēr negaidītu izstāšanos piedzīvoja iepriekšējo divu sezonu čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas («Mercedes»).

Trīs posmus pirms šīs sezonas beigām līderis ir otrs «Mercedes» pilots Niko Rosbergs no Vācijas, kurš par 26 punktiem apsteidz Hamiltonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu