Hamiltons: Esmu devies medībās pēc ceturtā F-1 čempiona titula

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andre Penner / TT NYHETSBYRÅN

Iepriekšējo divu gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» vienības pašlaik atrodas «medībās pēc sava ceturtā titula» un cer uz sava komandas biedra vācieša Niko Rosberga panākšanu, lai gan līdz šīs sezonas beigām atlicis tikai viens posms.

Jau ziņots, ka svētdien Hamiltons izcīnīja drošu uzvaru pamatīga lietus skartajā Brazīlijas «Grand Prix» izcīņā, kamēr otro vietu nosargāja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Rosbergs. Pateicoties veiksmīgajam brita sniegumam, pēdējos posmos viņam izdevies samazināt atpalicību no pirmās vietas. Pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām, kas 27.novembrī notiks Abū Dabī, Hamiltons Rosbergam zaudē 12 punktus.

«Šobrīd atrodos medībās un daru visu, kas ir manos spēkos,» par iespējamo čempiona titula izcīnīšanu sacīja Hamiltons. «Komanda man ir piešķīrusi lielisku formulu, un beidzot tās izturība arī ir laba.»

«Šīs bija vienas no manām vieglākajām sacīkstēm - nevienā brīdī nesagriezos, nebija neviena vāja brīža,» pauda Hamiltons.

Svētdien Hamiltons Brazīlijā izcīnīja savu 52.uzvaru F-1 braucēja karjerā, kas viņam šajā rādītājā ļāvis apsteigt slaveno francūzi Alēnu Prostu. Līdz ar to brits panākumiem bagātāko pilotu sarakstā pakāpies uz otro vietu, atpaliekot vien no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera, kurš karjeras laikā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa 91 reizi.

«Vēlos lielu paldies pateikt savai komandai. Šobrīd mēs pārrakstām vēsturi. Tas ir kaut kas neticams, un esmu ļoti pagodināts būt daļa no tā visa. Lai gan man tās bija mierīgas sacīkstes, bija interesanti dzirdēt, cik daudzi braucēji aiz manis saskārās ar ķibelēm,» izteicās Hamiltons.

Stiprā lietus dēļ svētdienas sacensības tika apturētas divas reizes, kā arī notika vairākas sadursmes un izslīdēšanas no trases.

Trasē sagriezās arī Hamiltona komandas biedra Rosberga spēkrats, kurš izteicās, ka šīs sacensības viņam nav bijušas pārāk veiksmīgas.

«Lūiss paveica lielisku darbu, apstākļi bija ļoti smagi, tāpēc varu sadzīvot ar iegūtu otro vietu,» pauda Rosbergs.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Rosbergs šobrīd ieguvis 367 punktus, kamēr Hamiltons atpaliek par 12 punktiem. Tas nozīmē, ka vācietim, lai pirmo reizi kļūtu par čempionu, Abū Dabī posmā pietiks ar trešo vietu pat tad, ja viņa komandas biedrs gūs uzvaru.

Tikmēr trešo vietu kopvērtējumā ar 246 punktiem ieņem Rikjardo, kamēr 197 punktus guvis Fetels. Savukārt tikai piecus punktus no vācieša atpaliek Verstapens.

Konstruktoru kausa ieskaitē līdere «Mercedes» tikusi pie 722 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Savukārt «Red Bull» ir 446 punkti, bet «Ferrari» iekrājusi 375 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu