Sliktākie boksu apmeklējumi Formula-1 vēsturē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Viena no Formula-1 sacensību neatņemamām sastāvdaļām ir iegriešanās boksos, kur tiek izspēlētas sacensību stratēģijas ar riepu izvēli un attiecīgi to, cik bieži sportistam nāksies nobraukt no trases pēc cita riepu komplekta.

Drošības apsvērumu dēļ F-1 bolīdiem boksu apmeklējumu laikā vairs netiek veikta degvielas uzpilde, taču riepu nomaiņas dēļ viesošanās boksos ir viena no panākumu atslēgām. Komandai jau pirms sacensībām ir jāizrēķina, vai izvēlēties riepas, ar kurām var pabraukt ātrāk, taču tās dilst straujāk, vai tomēr jau sākumā montēt riepas ar cietāku gumijas sastāvu un trasē starp boksu apmeklējumu reizēm pavadīt vairāk laika.

Boksi arī ir tā vieta, kur objektīvu iemeslu dēļ mēdz gadīties dažādi incidenti. Pirmkārt, tā kā komandu garāžas šeit ir novietotas cita citai cieši blakus, šeit valda liela šaurība. Tās dēļ piloti nedrīkst kļūdīties ne par centimetru, un nav šaubu, ka viņi to zina. Taču sacīkšu karstumā ir viegli pārcensties, un tas noved pie sadursmēm, uzbraukšanas mehāniķiem un laikā, kad aktuāla vēl bija degvielas uzpilde, arī benzīna noplūdes un uzliesmošanas. Kas tik gadu gaitā nav pieredzēts boksos, skaties zemāk pievienotajā video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu