WRC sezona noslēdzas ar Mikelsena uzvaru Austrālijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WILLIAM WEST / AFP

Norvēģijas autosportists Andrēass Mikelsens no «Volkswagen» komandas svētdien izcīnīja uzvaru Austrālijā notiekošajā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pēdējā, 13.posmā, tomēr ar to bija par maz, lai izcīnītu otro vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Rallija noslēgumā Mikelsens par 14,9 sekundēm apsteidza savu komandas biedru un šīs sezonas čempionu Sebastjanu Ožjē no Francijas.

Savukārt 57,7 sekundes zaudēja un trešo vietu guva ar «Hyundai» braucošais beļģis Tjerī Nevils, kurš tika pie vicečempiona titula.

«Šī bija perfekta sezona. Ierodoties šeit, man nebija, ko zaudēt. Visu sezonu braucu pēc titula, bet šajā rallijā - pēc uzvaras,» pauda norvēģis.

Pirms pēdējās dienas Mikelsenam bija vien divu sekunžu pārsvars pār Ožjē, tomēr dienas pirmajā «dopā» francūzis pieļāva kļūdu. Tāpat šajā pat ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ vairāk nekā minūti zaudēja jaunzēlandietis Haidens Padons ar «Hyundai», kurš arī līdz tam cīnījās par uzvaru.

LETA jau ziņoja, ka šī gada Konstruktoru kausa ieguvēja «Volkswagen» nolēmusi atteikties no dalības WRC čempionātā, turklāt šīs komandas braucēju nākotne ir neskaidra. Vienība iepriekšējos četrus gadus bija pārliecinoši labākā čempionātā.

Par WRC čempionu Ožjē tika kronēts oktobrī Katalonijā, tiekot pie sava ceturtā titula pēc kārtas.

Pasaules čempionāta noslēguma kopvērtējumā Ožjē guva 268 punktus, bet viņam ar attiecīgi 160 un 154 punktiem sekoja Nevils un Mikelsens, kamēr ceturtais ar 138 punktiem palika Padons.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem, bet šogad viņš guva sešas uzvaras 13 posmos.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču sezonas gaitā tika atcelts etaps Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu