Rosbergs šokējoši paziņo par F-1 karjeras beigām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREAS ARNOLD / TT NYHETSBYRÅN

Nupat par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kronētais Vācijas pilots Niko Rosbergs no «Mercedes» vienības piektdien piecas dienas pēc titula izcīnīšanas šokējoši paziņoja par F-1 karjeras beigām.

Jau vēstīts, ka 31 gadus vecais Rosbergs svētdien nodrošināja sev pirmo F-1 pasaules čempiona titulu karjerā.

«Kļūt par F-1 pasaules čempionu bija mans 25 gadus ilgais sapnis autosportā. Ar smagu darbu, upuriem, sāpēm tas bijis mans mērķis. Un tagad esmu to sasniedzis. Esmu uzkāpis savā kalnā, esmu virsotnē, līdz ar to ir īstais brīdis. Esmu ļoti pateicīgs visiem, kuri mani atbalstīja, lai šis sapnis piepildītos,» raksta Rosbergs.

Kā atzīst vācietis, šī sezona viņam bijusi ļoti smaga.

«Pēc iepriekšējo gadu neveiksmēm smagi cīnījos, tas uzkurināja manu motivāciju līdz tādam līmenim, kāds tas nekad nebija bijis. Protams, tas ietekmēja cilvēkus, kurus mīlu. Tas bija visas ģimenes upuris, kas tika nests, lai sasniegtu šo mērķi. Pat vārdos nevaru izteikt, cik ļoti esmu pateicīgs savai sievai Viviānai. Viņa saprata, ka šis ir lielais gads, mūsu iespēja to paveikt, un palīdzēja man pēc katrām sacensībām, pieskatot mūsu meitu un rūpējoties par visu pārējo, pirmajā vietā liekot čempiona titulu,» atklāj Rosbergs.

Tāpat pasaules čempions atklāj, ka par karjeras beigām jau sācis domāt vairākus posmus pirms čempionāta beigām, ar nosacījumu, ja izdosies izcīnīt titulu.

«Kad uzvarēju Suzukas posmā un čempiona titula liktenis bija manās rokās, sāku izjust spiedienu un apsvērtu triumfa gadījumā beigt karjeru. Svētdien Abū Dabī apzinājos, ka tas var būt mans pēdējais starts karjerā, un šī sajūta man palīdzēja atbrīvoties pirms starta. Gribēju izbaudīt katru mirkli, zinot, ka tās var būt manas pēdējās sacensības. Un tad starta gaismas iedegās un man bija jāveic 55 savas dzīves spraigākie apļi. Savu lēmumu pieņēmu pirmdienas vakarā. Pēc dienu ilgas atpūtas, pirmie cilvēki, kuriem to teicu bija mana sieva, Georgs Nolte [Rosberga menedžmenta komandas pārstāvis] un Toto Volfs [»Mercedes» komandas vadītājs],» raksta Rosbergs.

Vienīgais iemesls, kas apgrūtinājis lēmuma pieņemšanu bija tas, ka viņa komanda tiktu nostādīta sarežģītā situācijā.

«Bet Toto saprot. Viņš skaidri zināja, ka esmu pārliecināts par savu lēmumu, un šī doma mani mierināja. Mans lielākais sasniegums autosportā vienmēr būs šis čempiona tituls, kas izcīnīts kopā ar šo neticamo komandu, «sudraba bultām«. Dzīvoju tagad, lai izbaudīto šo brīdi. Ir laiks atpūsties tuvākās nedēļas, pārdomāt aizvadīto sezonu un izbaudīt visu, kas mani sagaida. Pēc tam es veikšu nākamo pagriezienu savā dzīvē, lai ieraudzītu, ko tas man nesīs,» raksta Rosbergs.

Zīmīgi, ka Rosbergs jūlijā noslēdza jaunu vairāku gadu līgumu ar «Mercedes» komandu.

Svētdien Abū Dabī notikušajā sezonas pēdējā posmā Rosbergs finišēja otrajā vietā, taču viņa sīvākais konkurents Lūiss Hamiltons uzvarēja, kas gan vācietim neliedza kļūt par čempionu.

Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtoja sava tēva Kekes 1982.gadā sasniegto. Rosbergs ir 33.pilots, kuram izdevies kļūt par F-1 čempionu. Bez Rosberga no Vācijas pilotiem pie tituliem tikuši arī Mihaels Šūmahers un Fetels, bet viņa tēvs Keke par čempionu kļuva, pārstāvot savu dzimto Somiju.

Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015.gadā.

Kopvērtējumā Rosbergs 21 posmā tika pie 385 punktiem, par pieciem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

Rosbergs šosezon uzvarēja deviņās no 21 sacīkstēm, par uzvaru vairāk bija Hamiltonam.

Rosbergam šī F-1 bija 11.sezona karjerā. No 2006.gada turpmākās četras sezonas Rosbergs pārstāvēja «Williams» komandu, bet 2010.gadā pievienojās «Mercedes» vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu