Ožjē nākamajā sezonā brauks «M-Sport Ford» komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējo četru sezonu pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Ožjē nākamajā sezonā pārstāvēs «M-Sport Ford» komandu, pirmdien paziņoja vienība.b

Ožjē iepriekšējās piecas sezonas pārstāvēja «Volkswagen» vienību, četras reizes kļūstot par pasaules čempionu, taču novembrī komanda paziņoja, ka vairs nestartēs WRC.

Ožjē komandas biedrs nākamajā sezonā būs igaunis Ots Tenaks.

«Gaidāmajā sezonā būs daudz kā jauna, degu nepacietībā to visu izmēģināt. Mums ir jaunākās paaudzes rallija auto un jauna komanda, patiešām aizraujoši,» teica Ožjē.

Iepriekšējā sezonā Ožjē uzvarēja sešos no 13 posmiem, tikai divos etapos nekāpjot uz goda pjedestāla. Čempiona titulu francūzis nodrošināja divus posmus pirms sezonas finiša.

Ožjē par čempionu kļuva iepriekšējās četras sezonas, bet pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Ožjē WRC startē kopš 2008.gada. Pirmās četras sezonas viņš brauca ar «Citroen» spēkratu, bet 2012.gadā uz vienu sezonu francūzis iesēdās «Škoda» automašīnā.

Tikmēr Tenaks iepriekšējā sezonā divas reizes kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, kopvērtējumā ieņemot astoto vietu.

Jaunā WRC sezona sāksies janvāra otrajā pusē, kad Polijā tiks aizvadīts pirmais posms. Kopumā tiks aizvadīti 13 posmi, bet sezona novembra vidū noslēgsies ar sacensībām Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu