Solbergs panācis vienošanos un nākamgad brauks Volkswagen komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Divkārtējais pasaules čempions rallijkrosā prestižākajā «SuperCar» klasē Peters Solbergs nākamajā sezonā startēs «Volkswagen Sweden» komandā kopā ar pērnā gada vicečempionu Jūhanu Kristofešsonu.

Solbergs iepriekš startēja savā privātajā komandā, pagājušajā sezonā trasē dodoties ar «Citroen DS3» spēkratu, bet nākamajā sezonā viņš piedalīsies sacensībās ar «Volkswagen Polo». Komandu atbalstīs «Volkswagen» Zviedrijas nodaļa, bet tās personāls balstīsies uz Solberga iepriekšējo trīs gadu komandu.

«Šis ir sapnis. Ar «Volkswagen Sweden» atbalstu un augstas klases braucēju Kristofešsonu viss ir iespējams. Jau no paša sākuma mērķējam uz zelta medaļām. Mana komanda vairākus gadus ir smagi strādājusi, lai noslēgtu šo līgumu un tagad esam šeit, kas ir fantastiski. Mums ir liels potenciāls, tomēr priekšā ir daudz darba. Tagad pasaulē viss ir iespējams un sasniedzams,» pēc darījuma noslēgšanas teica Solbergs.

Johans Kristofersons
Johans Kristofersons Foto: www.fiaworldrallycross.com

Tāpat par sadarbību ir iepriecināts arī Kristofešsons.

«Esmu lepns būt par daļu no šī aizraujošā projekta, kur strādāšu kopā ar Solbergu un «Volkswagen Sweden«. Petera komanda un «Volkswagen Sweden» uzņemsies rūpes par jauno projektu. Šī stiprā sadarbība apliecina, ka visam jārit veiksmīgi,» atzina Kristofešsons.

Iepriekšējā sezonā Solbergs, kurš ir arī 2003.gada pasaules čempiona rallijā, ierindojās ceturtajā vietā, bet Kristofešsons bija otrais, piekāpjoties vien savam tautietim Matīasam Ēkstremam.

Tikmēr latvietis Jānis Baumanis savā debijā «SuperCar» klasē ierindojās desmitajā vietā, bet Reinis Nitišs ieņēma 16.pozīciju. Latviešu plāni gaidāmajā sezonā vēl nav skaidri.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad kalendārā paredzēti 12 posmi. Pirmo reizi pasaules čempionāta posms notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), taču nebūs posma Argentīnā. Čempionāts sāksies aprīlī Portugālē, bet Latvijas posms norisināsies septembra vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu