Peteransels trīspadsmito reizi karjerā triumfē «Dakāras» rallijreidā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francijas autosporta leģenda Stefans Peteransels no «Peugeot» komandas sestdien 13.reizi karjerā triumfēja «Dakāras» rallijreidā, kamēr motobraucēju konkurencē pirmo reizi par uzvarētu kļuva britu sportists Sems Sanderlends.

Peteransels «Dakāras» rallijreidā triumfēja otro gadu pēc kārtas. Septiņus no saviem 13 tituliem viņš ieguvis ar automašīnu, bet sešas reizes triumfēja braucot ar motociklu. Pirmoreiz francūzis sacensībās triumfēja vēl 1991.gadā.

Šobrīd 51 gadu vecais francūzis sestdien aizvadītajā pēdējā, 12.posmā, kurā speciālā distance bija vien 64 kilometrus gara, ieņēma otro vietu, 19 sekundes zaudējot savam tautietim un sīvākajam konkurentam Sebastjanam Lēbam, kurš arī startēja ar «Peugeot», taču ar to bija gana, lai Peteransels gūtu uzvaru kopvērtējumā, kurā deviņkārtējais pasaules čempions rallijā (WRC) Lēbs no uzvarētāja atpalika par piecām minūtēm un 13 sekundēm.

Trešais etapā bija «Toyota» braucējs Žinels de Viljērs no DĀR.

Savukārt trešo vietu sacensībās ieņēma vēl viens «Peugeot» komandu pārstāvošais francūzis Sirils Deprē, kurā summā atpalika par 33 minūtēm un 28 sekundēm.

Šī ir pirmā reizei kopš 1990.gada, kad visu goda pjedestālu automašīnu konkurencē aizņem «Peugeot» komandas braucēji. Vienība sacensību apritē atgriezās vien pērn.

Tikmēr motociklu klasē ar KTM spēkratu startējošais Sanderlends kļuva par pirmo britu motosportistu, kurš uzvarējis šajās prestižajās sacīkstēs. Sanderlends, kurš iepriekš 2012. un 2014.gadā «Dakāras» rallijreidu nespēja pievarēt tehnisku problēmu dēļ, kopvērtējumā par 32 minūtēm pārspēja austrālieti Matīasu Valkneru (KTM), bet trešais palika spānis Herards Farress (KTM), kurš bija vēl nepilnas četras minūtes lēnāks.

Pēdējā posmā identisku rezultātu uzrādīja francūzis Adrjēns van Bēferēns («Yamaha») un Farress, kuriem 18 sekundes zaudēja spānis Hoans Barreda («Honda»).

Šī jau ir 16 reize pēc kārtas, kad «Dakāras» rallijreidā uzvar braucējs ar KTM markas motociklu.

Pērnā gada čempions Tobijs Praiss no Austrālijas sacensībās izstājās ceturtajā ātrumposmā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī gada sacensībās sliktu laika apstākļu dēļ tika atcelti divi posmi, līdz ar to dalībnieki veica desmit no 12 plānotajiem etapiem.

Dalībnieki šogad sacentās Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu