Oficiāli: Botass pievienojies F-1 vadošajai komandai «Mercedes»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somu pilots Valteri Botass oficiāli noslēdzis līgumu ar šī brīža vadošo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu «Mercedes», pirmdien pavēstīja vienība.

Vispirms pirmdienas pēcpusdienā Botasa līdz šim pārstāvētā komanda «Williams» paziņoja, ka atbrīvo somu, lai viņš varētu doties uz Vācijas komandu, bet nepilnu pusstundu vēlāk «Mercedes» oficiāli paziņoja par somu pilota pāreju.

Līdz ar to Botass kļuvis par trīskārtējā F-1 čempiona Lūisa Hamiltona no Lielbritānijas komandas biedru.

«Esmu pārliecināts, ka būsim ļoti tuvi draugi un strādāsim kā komanda,» prezentācijas pasākumā teica Botass.

Botass jau ilgu laiku tika uzskatīts par galveno kandidātu uz atbrīvojušos vietu «Mercedes» vienībā, jo pērn rudenī tikai dažas dienas pēc pirmā pasaules čempiona titula izcīnīšanas negaidīti par karjeras beigām paziņoja Vācijas braucējs Niko Rosbergs.

Botass ir 27 gadus vecs. F-1 viņš debitēja 2013.gadā un kopš tā laika braucis tikai «Williams» rindās. Viņš deviņas reizes kāpis uz goda pjedestāla un 2014.gadā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Botasa vietu «Williams» komandā ieņems pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa, kurš pēc aizvadītās sezonas karjerai bija lēmis likt punktu.

«Pirmkārt, esmu laimīgs par iespēju atgriezties «Williams» komandā. Šogad biju plānojis piedalīties sacensībās citur, tomēr «Williams» komanda ir man sirdij tuva, un es cienu tās mēģinājumus kaut ko sasniegt. Valteri tagad ir lieliska iespēja, un es viņam vēlu vislabāko,» teica Masa.

Patlaban 35 gadus vecais Masa savas karjeras laikā uzvarējis 11 posmos, bet 2008.gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā palika otrais, turklāt toreiz brazīlietis Hamiltonam piekāpās vien par vienu punktu.

Masa F-1 debitēja 2002.gadā, pārstāvot «Sauber» komandu, bet nākamajā sezonā viņš bija šīs vienības partneres «Ferrari» testpilots. Pēc tam viņš uz divām sezonām atgriezās «Sauber» rindās pilota statusā, bet nākamos astoņus gadus līdz 2014.gadam brazīlietis bija «Ferrari» pilots līdz pievienojās «Williams» komandai.

Masas komandas biedrs «Willaims» komandā būs kanādiešu pilotu Lenss Strols, kurš tikai novembrī svinēja savu pilngadību. Strols «Willaims» vienībai pievienojās nedēļu pēc savas 18.dzimšanas dienas, tobrīd kļūstot par Masas aizstājēju.

Tikmēr «Sauber» komanda paziņojusi, ka tās rindas papildinājis vācietis Paskāls Vērleins, kurš sākotnēji tika minēts kā viens no kandidātiem uz vietu «Mercedes» komandā.

«Tas ir jauns izaicinājums jaunā komandā. Degu nepacietībā izbaudīt šo piedzīvojumu. Mūsu mērķis ir nostabilizēties un sacensībās tikt pie punktiem,» atzīmēja Vēlreins.

Iepriekšējos trīs gadus 22 gadus vecais Vērleins bija «Mercedes» testpilots, bet pērn viņš debitēja F-1 čempionātā «Manor» rindās, 21 sacīkstē tiekot pie viena punkta.

Vērleina komandas biedrs «Sauber» komandā būs zviedrs Markuss Ēriksons, kurš komandu pārstāvēs jau trešo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu