Audi iesaistās rallijkrosā un atbalstīs pasaules čempionu Ēkstremu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pērnās sezonas pasaules čempions rallijkrosā prestižākajā «SuperCar» klasē Matīass Ēkstrems gaidāmajā sezonā saņems «Audi» rūpnīcas atbalstu.

Ēkstrems ar «Audi» spēkratu startēja arī iepriekšējos trīs pasaules čempionātos, tomēr tagad tehnikas attīstībā palīdzēs arī rūpnīcas autosporta departaments.

«Sapratām, ka EKS vienībai būs grūti turēties pretī rūpnīcu atbalstītajām komandām, tāpēc nolēmām, ka ir vairāk jāiesaistās pasaules čempionātā,» jauno vienošanos komentē «Audi» autosporta nodaļas vadītājs Dīters Gass.

«Kad likām pamatu EKS komandai, sapņojām par pasaules čempionu titulu, un trīs gadu laikā to sasniedzām. Tāpat cerējām uz «Audi» atbalstu, kas palīdzētu turēties virsotnē un cīnīties vēl par tituliem. Tagad to esam panākuši. Iepriekšējos trīs gadus esam likuši labus pamatus, iekrājuši pieredzi un uzstādījuši jaunus standartus. Tomēr bija skaidrs, ka mums nepieciešams atbalsts, lai varētu turpināt sacensties tādā līmenī. Fakts, ka EKS komandai tagad būs arī rūpnīcas atbalsts, dara mani laimīgu,» teica Ēkstrems.

Jau vēstīts, ka «Volkswagen» rūpnīcas atbalstu saņēma divkārtējais pasaules čempions rallijkrosā Peters Sūlbergs, kurš nākamajā sezonā startēs «Volkswagen Sweden» komandā kopā ar pērnā gada vicečempionu Jūhanu Kristofešsonu.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Ēksrtrems, atstājot aiz sevis Kristofešsonu, bet trešais palika Andreass Bakerūds.

Tikmēr latvietis Jānis Baumanis savā debijā «SuperCar» klasē ierindojās desmitajā vietā, bet Reinis Nitišs ieņēma 16.pozīciju. Latviešu plāni gaidāmajā sezonā vēl nav skaidri.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad kalendārā paredzēti 12 posmi. Pirmo reizi pasaules čempionāta posms notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), taču nebūs posma Argentīnā. Čempionāts sāksies aprīlī Portugālē, bet Latvijas posms norisināsies septembra vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu