Četrkārtējais WRC čempions Ožjē ar uzvaru Montekarlo rallijā sāk titula aizstāvēšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Iepriekšējo četru sezonu pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Ožjē svētdien triumfēja sezonas pirmajā posmā, Montekarlo rallijā.

Ožjē, kurš šosezon pārstāv «M-Sport Ford» komandu, otrās vietas ieguvēju Jari Mati Latvalu («Toyota») apsteidza par divām minūtēm un 15,0 sekundēm.

Tikmēr trešais bija Ožjē komandas biedrs Oto Tenaks no Igaunijas, kurš uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 57,8 sekundes. Tenakam šis bija piektais goda pjedestāls karjerā.

Pirmajā sešiniekā finišēja arī spānis Danijs Sordo («Hyundai»), īrs Kreigs Brīns («Citroen») un brits Elfīns Evanss no Ožjē komandas.

Līderis pēc pirmās dienas bija «Hyundai» komandas beļģu braucējs Tjerī Nevils, taču otrajā dienā viņš avarēja, kā rezultātā viņam šajā posmā tikai 15.vietā.

Kā ziņots, pirmais dops notika ceturtdien un tas noslēdzās ar traģēdiju, jo pēc jaunzēlandieša Haidena Padona avārijas bojā gāja kāds no līdzjutējiem, kurš centās neatļautā vietā uzņemt fotogrāfiju. Respektējot bojāgājušo, «Hyundai» pilots Padons sacensības neturpināja.

LETA jau ziņoja, ka pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu