«Liberty» pabeigusi F-1 iegādes procesu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SRDJAN SUKI / EPA

ASV mediju uzņēmums «Liberty» noslēdzis Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta iegādes procesu, pirmdien paziņoja kompānija.

F-1 iegādes process tika uzsākts septembra sākumā. Par darījumu «Liberty» kopumā samaksājusi 4,4 miljardus dolāru (4,1 miljardu eiro), pārņemot sacensību pārvaldīšanu no «CVC Capital Partners». Kopējā darījuma vērtība gan ir astoņi miljardi dolāru, jo tajos iekļauti arī 4,1 miljardu lielie F-1 parādi.

Vēl pagājušajā nedēļā mediji vēstīja, ka iegādes process noslēgsies martā, taču tagad darījums pabeigts ātrāk, nekā prognozēts.

«Liberty» par jauno čempionāta valdes priekšsēdētāju izvēlējusies Čeisu Keriju, bet iepriekšējais vadītājs Bērnijs Eklstouns saglabās goda priekšsēdētāja amatu. Tiesa, pats Eklstouns, kurš pirmdien tika atstādināts no vadītāja amata, minēja, ka īsti neapzinās, kas viņam jaunajā amatā būs jāveic.

F-1 čempionāta pārņemšana dos ASV kompānijai kontroli pār prestižajām sacensībām, kas ienes miljardus no reklāmdevējiem un televīzijas pārraižu tiesībām.

Tiesa, dažas F-1 komandas saskaras ar finansiālām problēmām, un čempionāts līdz šim nebija pietiekami aktīvs sociālajos medijos, tādējādi nesasniedzot nākamo līdzjutēju paaudzi. Līdz ar mediju kompānijas stāšanos pie F-1 stūres, tika pausta cerība, ka ar sociālo mediju palīdzību palīdzēs iekarot jaunas teritorijas

«Liberty Media» korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas «Braves» un satelīta radio «SiriusXM».

Līdz šim privātā kapitāla firmai CVC piederēja vien 35% F-1 akciju, tomēr, pateicoties īpatnējai balsošanas sistēmai, tai bija kontrole pār čempionātu.

Jaunā F-1 sezona sāksies marta beigās Austrālijā. Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts «Mercedes» pilots Niko Rosbergs, taču dažas dienas pēc titula izcīnīšanas viņš negaidīti paziņoja par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu