Latvijā notiks divi FIA Baltic Rally Trophy posmi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Vanags

2017. gada FIA Baltijas rallija trofejas (FIA Baltic Rally Trophy) izcīņas kalendārā iekļauti pieci posmi, no kuriem divi notiks Latvijā, vēl divi – Lietuvā, bet viens – Somijā. Pirmais no Latvijā paredzētajiem posmiem norisināsies 19. un 20. maijā Rally Talsi laikā, bet otrais – 22. un 23. jūlijā rallija Latvija ietvaros.

Pirms 2016. gada sezonas Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) veica izmaiņas FIA Eiropas rallija trofejas (FIA European Rally Trophy) izcīņā, 14 posmu garo sacensību vietā ieviešot reģionālo trofeju izcīņas. 2017. gadā paredzētas deviņas šādas reģionālās sacensības, pēc kuru noslēguma paredzēts finālposms FIA Eiropas rallija trofejas ieguvēja noskaidrošanai.

Pēc sportiskās hierarhijas FIA Baltijas rallija trofeja (tāpat kā pārējās astoņas reģionālās trofeju izcīņas) ierindojama kā pakāpiens starp nacionālo čempionātu un FIA Eiropas rallija čempionātu.

«FIA izveidotā reģionālo trofeju sistēma sniedz lielisku iespēju rallija ekipāžām gūt pirmo starptautisko sacensību pieredzi, vienlaicīgi maksimāli samazinot dalībai nepieciešamos finanšu līdzekļus, jo paredzētie posmi notiek pietuvinātā reģionā. Turklāt, diviem posmiem notiekot Latvijā, diviem Lietuvā, un vēl vienam ziemas rallijam Somijā, FIA šogad izdevies rast balansu, kas latviešu ekipāžām ļautu gūt ne vien augstvērtīgu rezultātu kopvērtējuma ieskaitē, bet arī jaunu pieredzi, ko sniegtu dalība kādā no sacensībām, kurā sportisti iepriekš nav startējuši!» LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

Foto: Mārtiņš Vanags

Nosaukums

Norises datums

Interneta mājaslapa

1. posms

Mikkeli Rally, SOMIJA

17.- 18. februāris

http://www.vaakunaralli.fi/

2. posms

Rally Talsi, LATVIJA

19.- 20. maijs

http://rallytalsi.lv/

3. posms

Rally Latvija, LATVIJA

22.- 23. jūlijs

http://autorally.lv/

4. posms

Lakes Rally Rokiškis, LIETUVA

3.- 5. augusts

http://lakesrally.lt/

5. posms

DHL Rally Elektrėnai, LIETUVA

8.- 9. septembris

http://rallyelektrenai.lt

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu