Beļģis Nevils vadībā pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Beļģu autobraucējs Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas atrodas vadībā pēc piektdien veiktās pirmās pilnās dienas pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā, kas norisinās sniegotajā Zviedrijā.

Nevils piektdien bija ātrākais piecos no astoņiem ātrumposmiem, kas viņam kopējā ieskaitē par 28,1 sekundi ļauj apsteigt somu pilotu Jari Mati Latvalu («Toyota»).

Tikmēr trešais šobrīd ir Igaunijas rallija braucējs Oto Tenaks, kurš pārstāv «M-Sport Ford» komandu, bet no līdera atpaliek par 49,7 sekundēm.

Savukārt pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē, kurš ir Tenaka komandas biedrs, šobrīd atrodas vien piektajā vietā, no Nevila atpalikdams par 55,7 sekundēm.

Tiesa, Ožjē piektdien trasē devās kā pirmais un viņš vairāk darbojās kā ceļa iezīmētājs pārējiem braucējiem, jo trasē bija daudz sniega.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka janvāra otrajā pusē sezonas pirmajā posmā Montekarlo uzvaru izcīnīja Ožjē, kuram sekoja Latvala un Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu