Rovanpere turpina dominēt Latvijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš startē ar Latvijas licenci, sestdien turpināja dominēt Latvijas rallija čempionātā un triumfēja Gulbenes apkārtnē notikušajās sacensībās «Sarma».

Vienā dienā aizvadītajā Latvijas čempionāta otrajā etapā Rovanpere («Škoda Fabia R5») bija labākais visos astoņos ātrumposmos, summā par 38,35 sekundēm apsteidzot krievu Nikolaju Grjazinu («Škoda Fabia R5»), kurš arī startē ar Latvijas licenci.

Zīmīgi, ka 16 gadus vecais Rovanpere šosezon triumfējis pilnīgi visos Latvijas čempionāta «dopos», jo janvārī viņš bija labākais rallija «Alūksne» visos desmit ātrumposmos. Soms ir pērnā gada Latvijas čempions.

Grjazins bija otrais ātrākais septiņos no astoņiem dopiem un tikai vienā viņu apsteidza arī igauņu pilots Georgs Gross («Ford Fiesta WRC»), kurš summā guva trešo vietu, uzvarētājam jau zaudējot vairāk nekā divas minūtes.

Zīmīgi, ka Gross startēja ar «Ford» automašīnu, ko 2015. un 2016.gadā pasaules rallija čempionātā izmantoja spēcīgais igauņu pilots Ots Tenaks. Šīs pilotam bija pirmās sacensības kopš 2013.gada, bet viņa stūrmaņa amatā atgriezās Raigo Melders, kurš pēdējās sezonās ar Tenaku brauca pasaules čempionātā.

Tikmēr ceturto vietu ieņēma Jānis Berķis ar stūrmani Edgaru Čeporju («Ford Fiesta R5»), kuri jau atpalika gandrīz četras minūtes.

Šīs četras ekipāžas arī ieņēma pirmās vietas LRČ klasē.

LRČ2 klases ieskaitē labākais bija pieredzējušais pilots Jānis Vorobjovs («Mitsubishi Lancer Evo X»). Šo grupu veido starptautiski sen zināmā N4 klase.

Tikmēr LRČ3 klasē, kurā šogad apvienotas vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 kubikcentimetriem, triumfēja igauņu pilota Kena Torna ekipāža, kas startē ar «Ford Fiesta R2T» automašīnu.

Šis bija pirmais oficiālais rallijs arī slavenā autosportista Petera Sūlberga 15 gadus vecajam dēlam Uliveram, kurš startē ar Latvijā izdotu licenci. Viņš pēc trim ātrumposmiem bija 31.vietā, bet ceturtajā dopā kādā līkumā saslīdēja un tehnisku problēmu dēļ nevarēja turpināt sacensības.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi. Trešais maijā risināsies rallijā «Talsi», jūlijā risināsies rallijs «Latvija», kam sekos posms augustā «Viru» rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju «Liepāja», kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu