Nevils atkal izstājas no WRC posma, atrodoties līderpozīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Beļģu autobraucējs Tjerī Nevils («Hyundai») sestdien pēc ietriekšanās barjerā, atrodoties ļoti pārliecinošā līderpozīcijā, izstājās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrā posma, kas norisinās sniegotajā Zviedrijā, otrajā dienā.

Pirms otrās dienas noslēdzošā ātrumposma Nevils par 43,3 sekundēm bija priekšā somu pilotam Jari Mati Latvalam («Toyota»), tomēr «dopā», kas notika hipodromā, nenovērtēja līkumu un ietriecās barjerā, sabojājot kreiso priekšējo riteni.

Zīmīgi, ka šādi Nevilam gadās otrajā etapā pēc kārtas. Pagājušajā mēnesī notikušajā sezonas pirmajā posmā, kas risinājās Montekarlo, beļģis arī otrajā dienā bija līderis, bet avarēja un izstājās.

Zīmīgi, ka jau pirms hipodroma ātrumposma Nevils prognozēs bija ļoti piesardzīgs. «Visi zinām, kas notika Montekarlo. Joprojām viss var notikt, tāpēc jābūt uzmanīgiem,» teica beļģis. Savukārt pēc nelaimes sportists atzina, ka nav pārspīlējis ar ātrumu, bet viņam vienkārši nepaveicies.

Līdz ar to tagad cīņa par uzvaru Zviedrijā pirms svētdien gaidāmajiem noslēdzošajiem trim ātrumposmiem, ir ļoti aizraujoša - Latvala par 3,8 sekundēm ir priekšā igaunim Otam Tenakam («Ford»), bet 16,6 sekundes atpaliek pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē, kurš ir Tenaka komandas biedrs.

Paredzams, ka Nevils svētdien ralliju turpinās pēc «Rally2» sistēmas, lai censtos nopelnīt kopvērtējuma punktus, ko piedāvā katra rallija pēdējais ātrumposms.

Jau ziņots, ka janvāra otrajā pusē sezonas pirmajā posmā Montekarlo uzvaru izcīnīja Ožjē, kuram sekoja Latvala un Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu