Latvala uzvar Zviedrijas rallijā un kļūst par pasaules čempionāta līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar «Toyota» braucošais somu pilots Jari Mati Latvala svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā, kas norisinājās sniegotajā Zviedrijā, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Latvala Zviedrijā uzvarēja ceturto reizi karjerā, apsteidzot divus «Ford» pilotus. Par 29,2 sekundēm atpalika igaunis Ots Tenaks, bet jau minūti atpalika pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē.

«Vienkārši lieliski. Jauna komanda, tikai otrais rallijs un guvām šādu uzvaru,» pauda Latvala.

Kā vēstīts, sestdien ļoti pārliecinošā vadībā atradās beļģu autobraucējs Tjerī Nevils («Hyundai»), tomēr viņš dienas pēdējā dopā ietriecās barjerā, kas lika izstāties.

Zīmīgi, ka šādi Nevilam gadījās otrajā etapā pēc kārtas. Pagājušajā mēnesī notikušajā sezonas pirmajā posmā Montekarlo beļģis arī otrajā dienā bija līderis, bet avarēja un izstājās.

Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien tika aizvadīti trīs ātrumposmi un tajos visos triumfēja Latvala. Savukārt Ožjē cerības uz panākumu zaudēja trešās dienas pirmā ātrumposma pirmajā līkumā, kad pamanījās sagriezties.

«Tā bija stulba kļūda. Noķēru svaigu sniegu un sagriezos. Turpinājumā braucu mierīgi, jo zināju, ka viss ir beidzies,» teica francūzis, kurš tobrīd Latvalam zaudēja vien 16 sekundes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka janvāra otrajā pusē sezonas pirmajā posmā Montekarlo uzvaru izcīnīja Ožjē, kuram sekoja Latvala un Tenaks.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad Latvalam ir 48 punkti, bet Ožjē un Tenaks seko ar attiecīgi 44 un 43 punktiem. Nākamo reizi sportisti marta vidū tiksies Meksikā.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu