Fotostāsts: Zviedrijas rallijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien ar somu autosportista Jāri Mati Latvalas uzvaru noslēdzās šā gada pasaules čempionāta otrais posms - Zviedrijas rallijs 2017.

Latvala tādējādi sagādāja Toyota rūpnīcas komandai pirmo uzvaru pasaules rallija čempionāta posmā kopš 1999.gada, turklāt šīs bija tikai otrās sacensības, kurās jaunā Toyota Yaris WRC tika izmantota kaujas apstākļos. Sezonas pirmajās sacīkstēs Montekarlo Yaris WRC ar Latvalu pie stūres finišēja otrajā pozīcijā, piekāpjoties vien četrkārtējam pasaules čempionam Sebastjanam Ožjē, kurš šogad brauc ar Ford Fiesta WRC.

Otrajā vietā Zviedrijas ralliju noslēdz igaunis Ots Tanaks (Ford Fiesta WRC), kurš Latvalam zaudēja 29,2 sekundes, bet trešais palika Ožjē. Viņš finišā no līdera atpalika par 59,5 sekundēm.

Pēc aizvadītajiem diviem 2017.gada čempionāta posmiem kopvērtējuma līderis ir Latvala. Viņa kontā šobrīd 48 punkti. Ožjē un Tanakam attiecīgi ir 44 un 43 punkti.

Šā gada pasaules rallija čempionātā kopumā paredzēts aizvadīt 13 posmus. Nākamais no 9. līdz 12. martam notiks Meksikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu