Video: Jānis Baumanis pievienojas STARD, Artis Baumanis - Volland Racing

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Tikai nedaudz vairāk par mēnesi ir palicis līdz 2017.gada pasaules rallijkrosa čempionāta sākumam, un autosporta faniem Latvijā ir pamats būt patīkami satrauktiem, jo brāļi Jānis un Artis Baumaņi atsāks virzību tuvāk mērķim - godalgotām vietām pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā, turklāt katrs jaunā komandā. Proti, Jānis Baumanis rallijkrosa pasaules čempionāta Supercar klasē pārstāvēs Austrijas komandu STARD, savukārt Artis Volland Racing vienības sastāvā aizvadīs otro sezonu Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē.

2017. gada pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis startēs Austrijas vienības STARD sastāvā. Formāli komanda aizvadīs debijas sezonu pasaules čempionātā, taču tās kodolu veidojošie speciālisti no Stohl Group ir ar ievērojamu pieredzi sacīkšu auto būvniecībā kā rallijā, tā arī autošosejā un rallijkrosā. STARD (Stohl Advanced Research and Development) komandā par inženierijas un tehniskās attīstības jautājumiem atbildīgais būs pieredzējušais austriešu autosportists Manfrēds Štols, savukārt daļēju komandas menedžmenta un mārketinga attīstību veicinās brāļu Baumaņu tēvs Andris.

Jāteic, ka tieši ar Manfrēdu Štolu sākās Jāņa ceļš pasaules Supercar klasē. 2015. gada nogalē, kad Jānis jau bija izcīnījis Eiropas čempiona titulu Super 1600 klasē, Manfrēds talantīgo sportistu uzaicināja pievienoties Austrijas komandai pasaules čempionāta pēdējā posmā Argentīnā. Toreiz Jānis uz viņu liktās cerības pilnībā attaisnoja, jo sacensību finālā izcīnīja 4. vietu un tādējādi arī nostiprināja savu kandidatūru Austrijas komandas sastāvā 2016. gada sezonai. Tajā, kā zināms, braucot ar 2015.gadā projektēto Stohl Racing Supercar klases Ford Fiesta, Jānis izcīnīja 10.vietu.

«2016. gada sezonu aizvadījām ar tām pašām Stohl Racing 2015.gadā būvētajām Ford Fiesta mašīnām, kuru attīstību gan mums diktēja iepriekšējās komandas attiecīgās stratēģijas. Diemžēl to rezultātā sezonas gaitā netika novērstas būtiskas tehniskas problēmas, kas galu galā arī pastiprināja mūsu lēmumu atsaukties uz piedāvājumu atgriezties tur, kur sākām. Šobrīd mūsu ģimenes, Manfrēda un viņa komandas draudzība ir atgriezusi mūs pie kopīgiem uzdevumiem un mērķiem. Esam uz STARD bāzes izveidojuši pasaules rallijkrosa čempionāta komandu, kuras sastāvā startēs LOCO Energy drink atbalstītais Jānis Baumanis un Krievijas sportists Timurs Timerzjanovs,» stāsta Andris Baumanis un atklāj, ka, viņaprāt, Timerzjanovs šobrīd ir ātrākais rallijkrosa braucējs un var Jānim daudz ko iemācīt.

2016.gada sākumā Štola un World RX Team Austria vadītāja Maksa Puhera ceļi šķīrās un komanda nonāca sarežģītā situācijā, jo faktiski mainījās viss tās sastāvs, tomēr tā bija iespēja gūt pieredzi, kā ar pieejamajiem līdzekļiem tiekties pretī izvirzītajiem mērķiem. Iegūtās zināšanas noderēs jaunajā sezonā, attīstot STARD komandu un cīnoties par iekļūšanu pusfinālā katrā no 12 čempionāta posmiem. Pasaules rallijkrosa čempionātā gan piedalās komandas ar četru autoražotāju atbalstu (Volkswagen, Audi, Ford un Peugeot), tomēr Jānis Baumanis un viņa kolēģis World RX Team Austria vienībā, Timurs Timerzjanovs, pagājušajā sezonā pierādīja, ka arī ar mazajām, privātajām komandām nerēķināties nevar. Prognozēs par jauno sezonu Andris Baumanis pagaidām ir piesardzīgs, taču pauž pārliecību, ka jaunās sacīkšu mašīnas un abi piloti jau pirmajā posmā Barselonā (31.marts - 2.aprīlis) būs pietiekami ātri, lai pārvarētu kvalifikācijas sesiju un iekļūtu pusfinālā.

«Būtībā šogad minimālais plāns ir katrās sacensībās iekļūt pusfinālā. Taču tālejošāks plāns ir jauno sacīkšu mašīnu čempionāta gaitā attīstīt tiktāl, lai sezonas vidū uz tās bāzes sāktu būvēt auto 2018.gada čempionātam. Arī pagājušajā sezonā braucām ar Štola projektētu auto, tiesa, tā izstrāde tika sākta jau 2014.gadā un kopš tā laika nekādi būtiski uzlabojumi netika veikti. Attīstoties tehnoloģijām un iespējām, Štols savās rallijkrosa mašīnās ir veicis virkni uzlabojumu, un tām jau sezonas sākumā būtu jābūt konkurētspējīgām,» atklāj Andris Baumanis.

Optimistiski noskaņots pirms gaidāmās sezonas pirmajām sacensībām ir arī Jānis Baumanis. Viņš ne tikai pārstāvēs jaunu komandu, bet brauks arī ar auto, kam vairākas detaļas tiks gatavotas Latvijā.

«Pirms šā gada pasaules čempionāta notikuši lieliski pavērsieni mūsu pasaules rallijkrosa čempionāta aktivitātēs. Esam atgriezušies pie tiešas sadarbības ar Manfrēdu Štolu un STARD komandu, kā arī sākuši kopīgu ceļu ar LOCO Energy drink! Līdz šim mūsu moto bija: «Mēs esam šeit, lai uzvarētu!» Šobrīd es saku: «Mēs esam ar LOCO, lai uzvarētu!» Šī sadarbība dod man lielisku motivāciju kļūt vēl ātrākam un precīzākam, lai kopīgi cīnītos par augstākajiem rezultātiem pasaules čempionātā. Man arīdzan ir patiess prieks, ka mums ir izdevies piesaistīt Timuru Timerzjanovu kā manu komandas biedru, jo viņš ir sasodīti ātrs un pieredzējis braucējs, no kura es varu daudz mācīties un iegūt, viņš nekad neatsaka man savu padomu un mums ir ļoti draudzīgas attiecības!» - saka Jānis Baumanis.

«Esmu ļoti priecīgs būt ar savu komandas biedru kopā arī nākamajā gadā! Jānis ir viens no stabilākajiem, ātrākajiem un atbildīgākajiem braucējiem pasaules čempionātā. Mums ar Jāni ir ļoti labas un draudzīgas attiecības. Šogad mums būs jaunas automašīnas un mums ir jābūt krietni labākiem rezultātiem!» piebilst Timurs Timerzjanovs.

Jāpiebilst, ka Jāņa plāni 2017.gadam neaprobežojas tikai ar pasaules rallijkrosa čempionātu. Tā kā Manfrēdam Štolam ir sadarbība ar autoražotāju KIA un pēc tā pasūtījuma STARD inženieri ir uzbūvējuši mašīnu TCR autošosejas sacensību seriālam, Jānis šogad ir iecerējis piedalīties Baltijas kausa posmā Biķernieku trasē. Tāpat latviešu autosportists plāno savu meistarību ar STARD atbalstu kāpināt arī rallijā.

Foto: STARD

«Jā, man ir mērķis kopā ar Manfrēdu Štolu nobraukt kādu ralliju. Viss, protams, atkarīgs no laika un budžeta, bet, ja tas notiks, tad pēc rallijkrosa sezonas beigām un, visticamāk, Ķīnā. Vispār viens no šīs sezonas mērķiem ir braukt pēc iespējas vairāk un krāt pieredzi gan pie rallijkrosa mašīnas stūres, gan autošosejā un rallijā,» - tā Jānis.

Kamēr Jānis aizvadīs otro sezonu pasaules čempionāta Supercar klasē, viņa brālis Artis ir sagatavojies otrajam Eiropas rallijkrosa čempionātam Super 1600 klasē, šogad pārstāvot vācu komandu Volland Racing.

«Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu, jo šogad mūsu komandai un ģimenei tas ir īpašs – sākam sadarbību ar LOCO, bet es sēdīšos jaunā mašīnā, kuru sagatavojuši lieliskie Volland Racing speciālisti. Mērķi, neapšaubāmi, ir visaugstākie – vēlos dot LOCO un savai komandai Eiropas čempionāta medaļu!» saka Artis Baumanis.

Artis un Jānis Baumaņi
Artis un Jānis Baumaņi Foto: Baumanis Motorsport Photography

«Super 1600 klasē Eiropas čempionātā pēdējos trīs gadus ir novērojama ļoti spēcīga konkurence. Vadošās komandas un individuālie braucēji nopietni strādā ar tehniku, imidžu un mārketinga lietām. Šeit veidojas laba bāze nākotnes Supercar klases braucējiem. Skatoties, kā pēdējos gados attīstās Voland Racing, bija loģisks solis sākt sadarbību ar šo komandu. Prieks, ka Rolfs, novērtējis Arta izaugsmi, uzaicināja viņu pievienoties Volland Racing. Zinu, ka kandidātu un gribētāju bija daudz vairāk nekā vietu komandā. Notiks iecienītās auto markas nomaiņa, un gads solās būt ļoti interesants. Artim noteikti būs interesantākā sezona viņa karjerā!» pauž Andris Baumanis.

Jāni un Arti 2017. gadā atbalsta:

LOCO Energy drink, STARD, Volland Racing, Latvijas Pasta Banka, Lesjfors, Pata, Vanagi SKO, Stiga RM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu