Nosaukti Eiropas rallijkrosa čempionāta pastāvīgo braucēju vārdi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) pirmdien atklājusi to sportistu vārdus, kuri šogad aizvadīs pilnu sezonu Eiropas rallijkrosa čempionāta dažādās klasēs. Jāsaka, ka viņu pulks ir visai kupls.

Aizvadītajā nedēļā FIA oficiāli paziņoja, kuri pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki aizvadīs pilnu sezonu. Tādu, kā kļuva zināms piektdien, būs astoņpadsmit un viņu vidū būs arī divi latvieši - Jānis Baumanis (Team STARD) un Reinis Nitišs (EKS).

Šodien FIA atklāja, kuri būs tie sportisti, kuri aizvadīs visus Eiropas čempionāta posmus, un viņu pulks ir krietni vien kuplāks.

Vispirms Supercar klasē šobrīd dalību apstiprinājuši 29 sportisti no 10 dažādām valstīm ar 8 dažādu zīmolu sacīkšu mašīnām. Tiesa gan, kādā no Eiropas čempionāta Supercar klases posmiem uz starta, iespējams, redzēsim pat 35 mašīnas.

SuperCar klase

Autosporta faniem Latvijā interesantāka noteikti būs Super 1600 klase, kurā Volland Racing komandas sastāvā ar Škoda Fabia startēs Artis Baumanis. Autosportists, kurš pērn SET Promotion rindās ar Renault Twingo izcīnīja piekto vietu šogad noteikti cīnīsies par augstāku rezultātu. Viegli gan tas nebūs, jo kopumā paredzējuši startēt līdz pat 30 sportistiem, no kuriem 24 būs pastāvīgie.

Super 1600 klase

Super 1600 klases braucējiem kopumā paredzēts aizvadīt sešus posmus - Portugālē, Beļģijā, Zviedrijā, Francijā, Latvijā un Vācijā.

Pieci no pasaules rallijkrosa čempionāta 12 posmiem tiks apvienoti arī ar sacensībām Touring Car klasē. Šeit braucēju ir mazāk nekā abās iepriekš minētajās - 10 pastāvīgie braucēji.

TouringCar

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu