Miris kādreizējais motošosejas un F-1 čempions Sartīzs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien 83 gadu vecumā miris pagājušā gadsimta piecdesmito un sešdesmito gadu motošosejas (350 un 500 kubikcentimetru klasē) un Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Džons Sartīzs, paziņoja viņa ģimene.

Sartīzs ir vienīgais, kurš triumfējis pasaules čempionātos prestižākajās motoru sporta sacensībās uz četriem un diviem riteņiem. Viņš 1956.gadā un no 1958. līdz 1960.gadam uzvarēja motošosejas čempionātā, bet 1964.gadā triumfēja arī F-1 sacensībās.

«Ar dziļākajām sērām paziņojam par mūsu mīļotā vīra un tēva Džona Sartīza nāvi,» piektdien paziņoja Džona dēla Henrija Sartīza vārdā nosauktā fonda pārstāvji.

Sartīzs motošosejas sacensībās startēja no 1952. līdz 1960.gadam, kļūstot par četrkārtēju pasaules čempionu. Savukārt nākamos 12 gadus viņš startēja F-1 čempionātā.

Arī Džona dēls Henrijs bija sacīkšu braucējs, bet 2009.gadā tobrīd 18 gadus vecais H.Sartīzs gāja bojā F-2 sacensību laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu