Video: Mīke pēc fantastiskas izglābšanās triumfē Meksikas rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu autosportists Kriss Mīke, kurš startē ar «Citroen C3» automašīnu, svētdien triumfēja Meksikas rallijā, izcīnot karjerā ceturto uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos.

Patlaban 37 gadus vecais ziemeļīrs par sacensību līderi kļuva piektdien, pēc tam saglabājot vadību, sacensību noslēgumā par 13,8 sekundēm pārspējot četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no Francijas, kurš šosezon startē ar «Ford Fiesta» braucamo.

Foto: AFP/ScanPix

Tikmēr trešais palika beļģis Tjerī Nevils ar «Hyundai i20» mašīnu, kurš uzvarētājam zaudēja 59,7 sekundes, bet ceturto vietu ieņēma igaunis Ots Tenaks («Ford Fiesta»), kurš atpalika jau par vairāk kā divām minūtēm.

Mīke uzvarēja četros «dopos», taču sacensību pēdējā ātrumposmā viņš varēja zaudēt uzvaru, jo piedzīvoja satraucošus brīžus, kad pēc tramplīna izbrauca no trases un nokļuva laukā, kurā bija novietotas skatītāju mašīnas. Tomēr britu sportists neapjuka, ātri atrada ceļu atpakaļ trasē un aizkļuva līdz finišam, lai gan konkurenti šī misēkļa dēļ samazināja atstarpi.

Tikmēr Ožjē ar izcīnīto otro vietu rallijā pietika, lai viņš kļūtu par līderi pasaules čempionāta kopvērtējumā. Pēc trīs veiktiem rallijiem francūzis ir nopelnījis 66 punktus, kamēr somam Jari Mati Latvalam («Toyota Yaris»), kurš bija vadībā pirms Meksikas rallija, tagad ir par astoņiem punktiem mazāk. Latvala svētdien sacensības noslēdza sestajā vietā.

Savukārt trešais kopvērtējumā ar 48 punktiem ir igaunis Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu