Fetels savu šīs sezonas formulu nodēvējis par Džīnu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions, vācietis Sebastjans Fetels savu šīs sezonas «Ferrari» bolīdu nodēvējis par Džīnu.

Jaunā F-1 sezona sāksies jau šīs nedēļas nogalē, kad piloti sacentīsies Austrālijā. Ar šo gadu čempionātā stājušās spēkā pamatīgas tehniskās izmaiņas, kas spēkratus padarījušas vizuāli atšķirīgākus no iepriekšējiem gadiem, jo tie kļuvuši platāki, turklāt platākas ir arī riepas.

Fetels savām formulām paradis dot sieviešu vārdus un šogad viņš savas «Ferrari» komandas bolīdu nosaucis par Džīnu, vēsta laikraksts «Bild».

Šādu vārdu Fetels izvēlējies, jo tas ir kā saīsinājums Regīnai, kas latīņu valodā nozīmē karaliene.

Iepriekš Fetels savas formulas saucis dažādos vārdos - iepriekšējās divās sezonās ar «Ferrari» komandu tās bijušas Eva un Mārgarita, kamēr vēl «Red Bull» laikos viņš savus braucamos saucis par «Saldo Lizu» un «Izsalkušo Heidiju».

Šajā gadā pasaules čempionātā gaidāmi 20 posmi, sezonai noslēdzoties 26.novembrī Abū Dabī.

Pērn par F-1 čempionu kļuva «Mercedes» braucējs Niko Rosbergs no Vācijas, kurš gan pēc tam tikai dažas dienas vēlāk paziņoja par karjeras beigām. Viņa vietu pēdējos gados dominējošajā vienībā ieņēmis soms Valteri Botass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu