2018.gada Dakāras rallijreids notiks Peru, Bolīvijā un Argentīnā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2018.gada Dakāras Frallijreids 6.janvārī sāksies Peru galvaspilsētā Limā un pēc viesošanās arī Bolīvijā noslēgsies Argentīnā, trešdien pavēstīja organizatori.

Sacensības notiks vēsturē 40.reizi un desmito reizi Dienvidamerikā. Trase vīsies pa Klusā okeāna piekrasti Peru un Bolīvijā pirms straujas došanās iekšzemē Argentīnā, sacensībām 20.janvārī noslēdzoties Kordovas pilsētā.

Rallijreids sākotnēji risinājās Āfrikā, tomēr terorisma draudu dēļ 2008.gadā to nācās atcelt, bet kopš 2009.gada sacensības tiek aizvadītas Dienvidamerikas kontinentā.

«Neesam braukuši Peru piecus gadus, bet mums ir liela vēlme tur atgriezties,» pauda trases direktors Etjēns Lavinjs. «Piekrastes tuksneša ainavas dienvidos no Limas ir ļoti interesantas dalībniekiem ar savām smiltīm un kāpām.»

Sacensībām Peru bija plānots risināties arī 2016.gadā, bet tad šī valsts no rīkošanas atteicās klimatiskās parādības «El Ninjo» dēļ, turklāt arī šoreiz tas raisa bažas vai valstī nebūs spēcīgs lietus.

«Par to mēs domājam un uztraucamies,» nenoliedza Lavinjs.

Francijas autosporta leģenda Stefans Peteransels šogad uzvarēja automobiļu konkurencē, sacensībās triumfējot 13.reizi karjerā. Viņam sacensībās bija sīva konkurence ar deviņkārtējo pasaules čempionu rallijā Sebastjanu Lēbu. Tikmēr motobraucēju konkurencē šogad pirmo reizi par uzvarētu kļuva britu sportists Sems Sanderlends.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu