Liepājā atgriežas Latvijas motokrosa čempionāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Liepājā pēc desmit gadu pārtraukuma tiks atklāta 2017.gada motokrosa sezona un notiks Latvijas čempionāta motokrosā pirmais posms, intervijā Rietumu Radio šodien sacīja posma galvenais organizētājs Liepājā Mareks Štrauss.

Motokrosa sezona tiks atklāta 2.aprīlī trasē aiz kādreizējās rūpnīcas «Lauma». Plānots, ka sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un arī Somijas.

«Sezonas pirmais posms nebūs viegls, jo Liepājas smilšainā trase ir ciets rieksts daudziem sportistiem. Domāju, ka cīņas būs spraigas, sezonas sākumā iespējams redzēt visus spēcīgākos sportistus. Šobrīd tiek plānota trases pārbūve, tādēļ sportisti aicināti sekot līdzi izmaiņām un ieplānot treniņus pirms sacensībām,» sacīja Štrauss.

Zināms, ka šogad Latvijas čempionāta MX1 klasē startēs komandas «MX Moduls» sportists Kārlis Sabulis, kurš ir pagājušā gada MX2 klases čempions.

Sabulis piebilst: «Šīs sezonas mērķis ir uzvara Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klasē un Latvijas motokrosa čempionāta MX1 klasē. Priecājos, ka sacensības Latvijā nepārklājas ar Eiropas posmiem, jo startēt mājas trasēs vienmēr ir īpaša sajūta. Esmu pārliecināts, ka cīņa Liepājā būs aizraujoša, jo, pirmkārt, man būs jācīnās ar pieredzējušajiem MX1 klases sportistiem. Otrkārt, tas būs pirmais posms, kas nozīmē, ka visi puiši ir nocietušies, lai parādītu, uz ko ir spējīgi, cik pa ziemu satrenējušies.»

Kā atzīst viens no MX1 klases līderim Dāvis Ivanovs, kurš šogad sacensībās startēs individuāli: «Esmu piesardzīgs, apzinos, ka smilšu trasēs neesmu pats spēcīgākais. Šajās sacensībās katra kļūda maksā dārgi. Vidēji cieta seguma trasēs, kas ir Latvijā visbiežāk, esmu par sevi vairāk nekā pārliecināts, bet smilšu trasē ir labas iespējas arī konkurentiem. Visi sportisti ir enerģijas pilni un gaida sezonas sākumu, līdz ar to ir skaidrs, pirmās sacensības būs spraigas!»

«Gaidām arī jaunumus no komandām, Latvijas cempionātā ne tikai sacenšas individuāli sportisti, bet notiek spraigas cīņas starp komandām, tiek pieaicināti un algoti sportisti. Sportistu rezultāti tiek summēti un veidots kopvērtējums. Pagājušā gadā līderi bija «MX Moduls», bet tuvākie sekotāji «Rodeo» un «MX Ādaži» - ir informācija, ka sagaidāmi pārsteigumi no citām, tostarp jaunām komandām,» piebilda Štrauss.

Invalīdiem un bērniem līdz desmit gadu vecumam tiek nodrošināta bezmaksas ieeja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu