Tropisks lietus atceļ MotoGP sezonas pirmā posma kvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Tropisks lietus sestdien piespieda atcelt Katarā notiekošā jaunas sezonas pasaules motošosejas čempionāta pirmā posma kvalifikāciju, turklāt zem jautājuma zīmes ir arī svētdien paredzētā sacīkste.

Atceltas tika prožektoru gaismā paredzētās kvalifikācijas visās trijās klasēs, jo spēcīga lietus un vēja dēļ trase sestdienas vakarā ir pārplūdusi.

Kvalifikācija netiks veikta arī svētdien un starta vietas sacīkstēs noteica pēc kopā saskaitītiem treniņu sesiju rezultātiem - «MotoGP» klasē sacīkstes no pirmās starta pozīcijas sāks spānis Maveriks Vinjaless («Aprilia»), kurš dominēja ceturtdienas un piektdienas treniņos, kā arī pirms tam ziemas testos.

Blakus Vinjalesam startā būs itāļu motobraucējs Andrea Jannone no «Suzuki Ecstar» vienības un pasaules čempions Marks Markess («Repsol Honda»).

Tikmēr deviņkārtējais pasaules čempions Valentīno Rosi, kurš ir 16 gadus vecāks par savu komandas biedru Vinjalesu, sacīksti sāks no tikai desmitās pozīcijas.

Lietus un spēcīgs vējš tiek prognozēts arī sestdienas naktī, tāpēc nav izslēgta iespēja, ka sacīkste notiks tikai pirmdien. Iepriekš tā bijis arī 2009.gadā.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu «MotoGP» klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajam paliekot Rosi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu