MotoGP sezonas pirmajā posmā dramatiski uzvar spānis Vinjaless

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas motobraucējs Maveriks Vinjaless no «Movistar Yamaha» komandas svētdien Katarā izcīnīja uzvaru sezonas pirmajā pasaules motošosejas čempionāta posmā prestižajā «MotoGP» klasē, sacensību gaitu iespaidojot vairākiem dramatiskiem notikumiem.

Svētdien aizvadītajās sacīkstēs daudz netrūka, lai «MotoGP» klases dalībnieki nemaz nedotos trasē, jo ilgu laiku braucēji diskutēja ar sacīkšu rīkotājiem par drošību trasē. Pirms sacensībām Dohā lija lietus, tāpēc trase bija slidena, par ko braucēji pārliecinājās iesildīšanās aplī.

Vispirms sacensību sākums tika pārcelts, taču arī pēc tam dalībnieki nesteidzās kāpt savos «rumakos», uzskatot, ka trases pēdējie trīs līkumi ir joprojām pārāk mitri un līdz ar to bīstami slideni, lai aizvadītu braucienu. Tomēr pēc ilgām diskusijām ar organizatoriem, kā arī ar riepu maiņām, starts sacīkstei tika dots, distanci samazinot līdz 20 veicamiem apļiem.

No pirmās starta pozīcijas sacīksti sāka Vinjaless, taču viņš ātri zaudēja pirmo pozīciju, jo vadībā izvirzījās francūzis Žoans Zarko no «Yamaha» vienības. Tomēr pēc sešiem veiktiem apļiem viņš piedzīvoja kritienu, izstājoties no tālākās dalības.

Pēc konkurenta kritiena vadību pārņēma Vinjaless, taču viņam uz pēdām mina itālis Andrea Jannone, kurš šosezon pārstāv «Suzuki Ecstar» komandu, taču arī viņš vienā no līkumiem krita.

Līdz par finišam norisinājās sīva cīņa starp Vinjalesu un vēl diviem itāļiem, kurā spānis izrādījās pārāks, par 0,461 sekundi pārspējot Andrea Dovicioso ar «Ducati», bet 1,928 sekundes uzvarētājam zaudēja titulētais Valentino Rosi, kurš turpina braukt ar «Movistar Yamaha» komandas spēkratu. Zīmīgi, ka Rosi sacīksti sāka no desmitās vietas.

Tikmēr pērnā gada pasaules čempions spānis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas palika ceturtais, uzvarētājam zaudējot gandrīz septiņas sekundes, bet piekto vietu ieņēma viņa tautietis un komandas biedrs Dani Pedrosa.

Jau ziņots, ka sestdien tropiskas lietusgāzes dēļ tika atceltas «MotoGP» klases kvalifikācijas sacensības, tāpēc starta vietas sacīkstēs noteica pēc kopā saskaitītiem treniņu sesiju rezultātiem, līdz ar to «MotoGP» klasē sacīkstes no pirmās starta pozīcijas sāka Vinjaless.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu «MotoGP» klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu