Nitišs: Nepieciešams laiks, lai iepazītu «Audi» automašīnu pilnībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucējam Reinim Nitišam vēl ir nepieciešams laiks, lai savas jaunās komandas EKS automašīnu «Audi S1» iepazītu par visiem 100%, pasaules čempionāta rīkotājiem sacīja autosportists.

Jaunā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona sāksies jau šīs nedēļas nogalē, kad tiks aizvadīts posms Barselonā, bet Latvijas trasē Biķerniekos sportisti mērosies spēkiem septembrī. Kopumā šosezon paredzēti 12 posmi.

«Būt komandā, ko atbalsta mašīnbūves rūpnīca, dod man krietni plašāku perspektīvu. Tomēr to neuztveru par pašsaprotamu lietu, jo man jāiegulda liels darbs, lai parādītu, ka esmu vērts šai vietai,» izteicās Nitišs, kurš EKS vienībā brauks kā individuāls pilots un viņa izcīnītie punkti netiks skaitīti Konstruktoru kausā.

«Starpsezonā esam aizvadījuši daudz testu - man bija ļoti svarīgi aprast ar jauno automašīnu. Vēl ir nepieciešams laiks, lai iepazīstu spēkratu par visiem 100%, tomēr tagad jūtos par sevi pārliecinātāks,» pauda latvietis.

Nitiša komandas biedri šajā sezonā būs pašreizējais pasaules čempions Matīass Ēkstrems un soms Tomass Heikinens.

«Tā kā abi mani komandas biedri ir vecāki par mani un viņiem ir lielāka pieredze ar «Audi» automašīnu, es no viņiem varu daudz mācīties. Viņi nekad neliedz man padomu, it īpaši Matīass - viņam ir milzīga pieredze, ar kuru viņš labprāt arī dalās,» uzsvēra Nitišs.

Aizvadīto sezonu Nitišs iesāka «All-Inkl.com» komandā, taču neveiksmīgu rezultātu dēļ to atstāja un gadu noslēdza «Olsbergs MSE» vienībā, kur bija braucis jau iepriekš.

«Protams, esot augstākā līmeņa komandā ar tāda paša mēroga pilotiem izredzes uzvarēt kļuvušas lielākas. Tomēr viegli nebūs. Uz starta būs desmit rūpnīcu atbalstītas komandas, kurām ir lieliski inženieri un braucēji, tāpēc būs sarežģīti. Tomēr, kad esmu uz starta līnijas, ir tikai viens mērķis - uzvarēt,» kaujinieciski noskaņots bija Nitišs.

«Arī norvēģis Peters Sūlbergs un zviedrs Jūhans Kristofešsons šosezon pārsēdušies citās automašīnās, bet tas nenozīmē, ka viņi būs lēni. Iepriekšējā sezonā bieži uz goda pjedestāla redzējām norvēģi Andreasu Bakerūdu, lai gan arī viņš brauca pilnīgi citā spēkratā. Tas pats ir ar mani - zinu, ka varu būt ātrs, taču esmu jaunā automašīnā, bet tikai tad, kad cīnīsimies viens otram blakus, zināsim katra patieso ātrumu,» pauda Nitišs.

Starpsezonā divkārtējais pasaules čempions rallijkrosā Sūlbergs saņēma «Volkswagen» rūpnīcas atbalstu, bet viņa komandas biedrs «Volkswagen Sweden» vienībā būs pērnā gada vicečempions Kristofešsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu