J.Baumanis: Domāju, ka visi būsim konkurētspējīgi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jau šajā nedēļas nogalē Barselonā, Katalonijas Formula-1 trases kompleksā norisināsies 2017.gada pasaules rallijkrosa čempionāta pirmais posms. Ceturtdien sacensību dalībniekiem bija fotosesija un tikšanās ar medijiem, piektdien notiks tradicionālā starta vietu izloze, bet sestdien un svētdien - pašas sacīkstes, ko aizvien veido četri kvalifikācijas braucieni, pusfināls un fināls.

Jau ziņots, ka latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis pēc pērn World RX Team Austria sastāvā aizvadītās sezonas šogad ir pievienojies citai austriešu komandai - STARD -, kurā par sacīkšu auto attīstību atbild labi zināmais austriešu autosportists Manfrēds Štols.

Viņa uzraudzībā ir tapis jauns Ford Fiesta superkārs, kurš ugunskristības piedzīvos tieši Barselonas rallijkrosa trasē. Tā, Jāņa Baumaņa vārdiem sakot, ir ātra, ar lēniem pagriezieniem, kam seko garas taisnes. «Tā ir ļoti tehniska, ļoti interesanta trase ar lielu tramplīnu. Vēl interesantākas sacensības padarīs sestdienai solītais lietus. Jo pagājušajā gadā grants sekcija pēc laistīšanas kļuva ārkārtīgi slidena un sarežģīta,» stāsta Jānis Baumanis.

Latviešu sportists piebilst, ka šobrīd ir grūti prognozēt, kāds varētu būt sacensību iznākums, jo neviena komanda laiku pēc aizvadītās sezonas pēdējā posma nav tērējusi velti.

«Mēs arī neesam gulējuši, tā ka domāju, ka visi būs diezgan konkurētspējīgi un apļa laiki būs diezgan blīvi,» - tā Jānis Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu