Joki beigušies - sākas pasaules rallijkrosa čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sestdien ar pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Barselonā sākās 2017.gada pasaules rallijkrosa čempionāts. Un tas nav 1.aprīļa joks. Tāpat kā pagājušajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā startē divi latviešu autosportisti - Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, kuri šosezon pārstāv citu komandu krāsas. Jānis brauc austriešu Team STARD, savukārt Reinis - pagājušā gada pasaules čempiona, zviedra Matiasa Ekstroma komandā EKS Performance.

Kā ierasts, sacensību diena sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Labāko apļa laiku tajos uzrādīja zviedrs Johans Kristofersons no Volkswagen komandas. Reinis Nitišs tikmēr bija 13.ātrākais, bet Jānis Baumanis treniņu sesiju noslēdza ar piecpadsmito labāko rezultātu.

Kad pienāca kārta pirmajam kvalifikācijas braucienam, bija nolijis iepriekš solītais lietus, tādēļ trase bija ļoti slidena. Mazāk paveicās tiem sportistiem, kam piektdienas izlozē iekrita starts pirmajos braucienos, tai skaitā Reinim Nitišam, kurš startēja pirmajā braucēju grupā un pirmo kvalifikācijas braucienu noslēdza 17.pozīcijā. Jānim Baumanim starta vietu izlozē savukārt uzsmaidīja veiksme un pirmo kvalifikāciju latvietis aizvadīja pa žūstošu trasi. Tas arī viens no iemesliem, kādēļ apļa laiki ātrāki un septītā vieta pirmajā sacīkšu režīmā aizvadītajā braucienā kopš pagājušā gada novembra.

«Teikšu godīgi, šodien bija pirmā reize, kad tā pa īstam piesēdos pie jaunās mašīnas stūres, tāpēc pirmajā treniņbraucienā biju samērā piesardzīgs, lai saprastu, kā šī mašīna strādā. Pirmās sajūtas bija diezgan labas, bet bija arī daži regulējumi, ko vajadzēja izmainīt un tā soli pa solim atradām piemērotākos regulējumus sausam laikam. Pirms pirmā kvalifikācijas brauciena nolija lietus un trase bija slapja. Ar katru apli tā gan kļuva sausāka un, kad pienāca mana kārta braukt, spēju uzrādīt septīto labāko rezultātu, par ko esmu ļoti priecīgs,» saka Jānis Baumanis.

«Ir gandarījums, ka ātrums ir jau pirmajās sacensībās, jo īpaši tāpēc, ka Jānim pēdējā braukšana ar superkāru bija tikai pagājušajā gadā Argentīnā, kamēr komandas, kas mums ir priekšā ir aizvadījušas nopietnus testus un piloti ir trenējušies. Jānis spēj turēt līdzi un pat būt ātrāks par dažu labu rūpnīcas komandas pilotu, tā ka par to prieks. Pirmajā kvalifikācijā gan mums par labu nospēlēja arī laika apstākļi. Brīvajos treniņos stipri lija, tad pārstāja līt un, protams, ar katru pirmās kvalifikācijas braucienu trase uzlabojās. Tā kā Jānis startēja pēdējā braucienā, viņam ar konkurentiem apstākļi bija vislabākie,» stāsta Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Otrajā braucienā labāku rezultātu savukārt izdevās uzrādīt Reinim. Viņš ar savu Audi A1 superkāru uzvarēja savā braucienā, kurā gan bija tikai divi konkurenti, un izcīnīja trešo vietu 2.kvalifikācijas sesijas kopvērtējumā. Jānis Baumanis otro kvalifikāciju tikmēr noslēdza ar 11.labāko rezultātu, kas viņam pirmās sacensību dienas izskaņā kopvērtējumā dod astoto vietu, ko viņš punktu skaita ziņā (70) dala ar Sebastjanu Lēbu un Kenu Bloku. Reinis Nitišs pēc pirmās dienas savukārt ieņem kopvērtējuma 10.pozīciju. Viņa kontā šobrīd 69 punkti.

«Pēc pirmās dienas domāju, ka ir labi. Ir dažas lietas, kas mašīnai jāpamaina regulējumos, bet kopumā uzskatu, ka līdz šim jau sasniegts perfekts rezultāts,» saka Jānis Baumanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu