«Sauber» pilots Vērleins izlaidīs arī F-1 jaunās sezonas otro posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA

«Sauber» komandas Vācijas pilots Paskals Vērleins veselības problēmu dēļ izlaidīs arī Pirmās formulas (F-1) jaunās sezonas otro posmu, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Šanhajas trasē Ķīnā.

Vērleins janvārī Maiami notikušajās «Race of Champions» sacensībās traumēja kaklu un fiziskajā ziņā joprojām nav pienācīgi gatavs dalībai sacīkstēs. Vācietis izlaida pirmo ziemas treniņu sesiju Barselonā, turpinot atlabt no traumas, bet atgriezās otrajā treniņu nedēļā, kā arī pirms divām nedēļām piedalījās abās piektdienas treniņu sesijās šīs sezonas pirmajā F-1 posmā Melburnā, tomēr kvalifikācijas dienas rītā pavēstīja, ka sacīkstē nepiedalīsies.

Viņa vietā kvalifikācijā un sacīkstē piedalījās pērnā gada GP2 seriāla vicečempions Antonio Džovinaci no Itālijas, kurš kļuva par pirmo itāli F-1 kopš 2011.gada. Viņš Austrālijā izcīnīja 12.vietu un tagad iegūs iespēju piedalīties arī otrajā etapā.

«Svarīgākais, ka šobrīd varu trenēties intensīvi, lai pēc iespējas drīzāk būtu simtprocentīgi gatavs,» Vērleins paziņojumā paudis, ka pagaidām joprojām viņa fiziskā kondīcija nav atbilstošā līmenī. «Cerams, ka tas būs Bahreinā, bet, ja nē, mums būs laika līdz Krievijai.»

Šajā sezonā fiziskā kondīcija F-1 pilotiem kļuvusi īpaši nozīmīga, jo pēc noteikumu izmaiņām formulas kļuvušas ātrākas un tās ir grūtāk pilotēt.

Šajā F-1 sezonā kopā būs 20 etapi. Etaps Bahreinā risināsies jau nedēļu pēc Ķīnas, bet pēc tam būs divu nedēļu pārtraukums līdz Soču posmam Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu