RX Challenge sacensībās Biķerniekos varēs iejusties rallijkrosa zvaigžņu ādā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 4rati.lv

Reizi mūžā iejusties Petera Solberga, Sebastjana Lēba vai Kena Bloka ādā – tas noteikti ir katra autosporta līdzjutēja sapnis. Tomēr jau šonedēļ šo sapni piepildīt varēs ikviens, jo 15. aprīlī Biķernieku rallijkrosa trasē norisināsies «RX Challenge» sacensības.

Šajās unikālajās autosprinta formāta sacīkstēs braukšana norisināsies tajā pašā trases konfigurācijā, kurā pagājušā gada oktobrī savā starpā sacentās visas pasaules rallijkrosa čempionāta zvaigznes. Latvijas posmā savu pirmo rallijkrosa uzvaru svinēja leģendārais Sebastjans Lēbs, tomēr 15. aprīlī starp uzvarētājiem var būt jebkurš.

Jāatzīmē, ka tieši Biķernieku trasē notikušais posms Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) apbalvošanas pasākumā tika atzīts par 2016. gada pasaules rallijkrosa sezonas labākajām sacensībām. Viens faktors, protams, bija lieliskā organizācija, tomēr gan čempionāta vadītāji, gan braucēji atzina, ka izcila bijusi arī pati trasi.

Un Biķernieku rallijkrosa konfigurācija ir patiesi īpaša, jo aptver ne vien tehnisku asfalta daļu, bet gan arī interesantu grants sekciju ar diviem tramplīniem. Jāpiemin, ka ikdienā šī rallijkrosa trase braukt gribētājiem nav pieejama, līdz ar to 15. aprīlī notiekošās «RX Challenge» sacensības būs ļoti ekskluzīva iespēja izbraukt pa šo unikālo konfigurāciju.

Foto: 4rati.lv

Lai sacensības varētu norisināties, tiks veikti pamatīgi sagatavošanās darbi. Bez klasisko norobežojošo žogu un lentu uzstādīšanas būs nepieciešams pārvietot divdesmit 5,2 tonnas smagus betona blokus.

«RX Challenge» sacīkstes 15. aprīlī, sestdienā, norisināsies no agra rīta līdz vakaram, līdz ar to ne vien dalībniekus, bet arī skatītājus sagaida notikumiem bagāts un spraigs pasākums. Sīkāka informācija meklējama sacensību tīmekļa vietnē - kalvemotorsports.lv (skat.saiti zemāk). Tur atrodamajā nolikumā var iepazīties ar sacensību formātu, laikiem un dalības maksu. Tāpat «RX Challenge» mājaslapā iespējams pieteikt savu dalību, ko šobrīd izmantojuši jau teju 90 dalībnieki.

Kalvemotorsports.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu