Alonso izlaidīs F-1 Monako posmu, lai startētu Indy500 sacīkstēs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Fernando Alonso maija beigās nepiedalīsies Monako «Grand Prix» izcīņā, tā vietā pārstāvot «McLaren» komandu slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs ASV, kas ir viens no «IndyCar» sacensību seriāla etapiem.

«McLaren» komanda trešdien paziņoja, ka pieteikusi vienu mašīnu Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēm, kuru pilotēs tieši Alonso. Spānis sacensībās startēs ar formulu, kura būs aprīkota ar «Honda» dzinēju, kurš savukārt pieder «Andretti Autosport» komandai.

«Andretti Autosport» komandas īpašnieks Maikls Andreti ir bijušais «McLaren» pilots, bet viņa tēvs Mario Andreti savulaik kļuva par F-1 čempionu.

«McLaren» komanda pagaidām nav paziņojusi, kurš ieņems Alonso vietu Monako «Grand Prix» izcīņā, taču komanda norādījusi, ka Alonso neplāno šosezon startēt citās «IndyCar» seriāla sacensībās.

Šosezon «McLaren» komandu pārstāv arī beļģis Štofels Vandorns. Pirmajos divos šīs sezonas F-1 posmos «McLaren» ar lieliem sasniegumiem nav izcēlusies. Labākais rezultāts tika gūts sezonas pirmajā posmā Melburnā, kad Austrālijas «Grand Prix» izcīņā Vandorns ieņēma 13.vietu. Savukārt Alonso abos etapos nefinišēja, tāpat kā beļģis otrajā posmā Ķīnā.

Alonso par F-1 pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, karjeras laikā izcīnot 32 uzvaras, tomēr pēdējos gados spānis vairs nav starp sacīkšu favorītiem. «McLaren» komandu viņš pārstāv kopš 2015.gada.

Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstes šogad 28.maijā, tajā pat dienā, kad F-1 Monako etaps, norisināsies 101.reizi. Tās ir prestižākās autosporta sacīkstes Ziemeļamerikā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu