Batons aizstās Alonso F-1 Monako posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2009.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Džensons Batons, kurš šosezon nolēmis iepauzēt ar sacensībām, maija beigās «McLaren» rindās Monaco «Grand Prix» aizstās Fernando Alonso, kurš tajā laikā pārstāvēs komandu Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs ASV, kas ir viens no «IndyCar» sacensību seriāla etapiem.

Patlaban 37 gadus vecais Batons šajā sezonā nolēma palikt «McLaren», taču sākotnējais plāns bija, ka viņš nepiedalīsies sacensībās. Tā vietā viņš kopā ar komandu strādā pie formulu attīstības.

Batons F-1 debitēja 2000.gadā «BMW Williams» sastāvā un šajā laikā 297 sacensībās guvis 15 uzvaras, kā arī astoņas reizes ticis pie pirmajām starta pozīcijām. Sekmīgākā viņam bija 2009.gada sezona, kad ar «Brawn» vienību tās vienīgajā sezonā negaidīti tika izcīnīts čempionu tituls.

Tāpat Batons 2011.gadā ar «McLaren» kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2004.gadā ar «BAR Honda» sezonas noslēguma kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta.

Šosezon «McLaren» komandu pārstāv arī beļģis Štofels Vandorns. Pirmajos divos šīs sezonas F-1 posmos «McLaren» ar lieliem sasniegumiem nav izcēlusies. Labākais rezultāts tika gūts sezonas pirmajā posmā Melburnā, kad Austrālijas «Grand Prix» izcīņā Vandorns ieņēma 13.vietu. Savukārt Alonso abos etapos nefinišēja, tāpat kā beļģis otrajā posmā Ķīnā.

Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstes šogad 28.maijā, tajā pat dienā, kad F-1 Monako etaps, norisināsies 101.reizi. Tās ir prestižākās autosporta sacīkstes Ziemeļamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu