Latvijas Rallijkrosa kausa sezonas sākums pēc mēneša Biķerniekos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Jau 21. maijā tiks atklātas šā gada gaidītākās autosporta sacensības - Latvijas Rallijkrosa kausa seriāla otrā sezona. Pirmais Latvijas Rallijkrosa kausa posms norisināsies Biķernieku sporta kompleksā, kas jau zināma kā pasaules līmenī atzīta trase. Paredzēts, ka sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Rallijkross ir kļuvis iemīļots autosports Latvijā un paspējis izraisīt nezūdošu interesi skatītāju vidū. Pirmajā sacensību posmā uz starta līnijas stāsies labākie autosportisti no Baltijas valstīm, tiks noskaidroti uzvarētāji četrās ieskaites klasēs – Lada RX, Super 1600, Touring 200, kā arī Open klasē, kas ir šā gada jaunums - tajā tiek aicināti savus spēkus pārbaudīt sportisti ar pilnpiedziņas automašīnām.

«Salīdzinoši ar pagājušo sezonu - krietni pieaudzis dalībnieku skaits, ko varētu skaidrot ar Rallijkrosa straujo popularitātes pieaugumu. Tāpat arī iepriekšējās sezonas sportisti ir gan uzlabojuši, gan arī iegādājuši jaunu konkurētspējīgāku tehniku, tāpēc gaidāmas spraigas un interesantas cīņas dalībnieku vidū. Šogad, kā jaunums ir izveidota Open klase, ar visai brīviem noteikumiem. Biķernieku trase, neapšaubāmi, komentārus neprasa. Pirmais Latvijas Rallijkrosa kausa posms norisināsies, pasaules līmeņa trasē, kur norisinājās arī godalgotais Pasaules Čempionāta posms rallijkrosā», tā Latvijas Rallijkrosa kausa posma organizators Ivo Traubergs.

Latvijas Rallijkrosa kausa posmos tiek sagaidītas spraigas cīņas arī starp kaimiņvalstu dalībniekiem visas sezonas garumā. Latvijā rallijkross ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu autosporta cienītāju vidū un sacensības Baltijas valstu līmenī sportistiem ir iespēja izaugt līdz Pasaules čempionāta līmenim un stāties uz starta līnijas blakus tādām latviešu rallijkrosa zvaigznēm kā Reinis Nitišs, Jānim un Artim Baumaņiem, kuri ir pierādījuši sevi arī ārpus mūsu valsts robežām.

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

I.Traubergs: «Paredzam, ka šī būs pamatīga atspēriena sezona rallijkrosa attīstībai Latvijā. Skatoties uz lielo interesi dalībnieku un atbalstītāju vidū, jāsaka, ka rallijkrosa disciplīna sevi Latvijā vēl tikai pierādīs turpmākajos gados. Šajā sezonā rallijkrosa faniem būs iespēja sekot dinamiskiem braucieniem, kā arī būt par lieciniekiem jaunas un spēcīgas sporta disciplīnas nostiprināšanai Latvijā.»

Dalībniekiem jau ir iespēja reģistrēties Latvijas Rallijkrosa kausam –www.rallycross.lv. Savukārt skatītāji aicināti izmantot iespēju un iepriekšpārdošanā iegādāties ieejas biļetes izdevīgāk–7eur visās Biļešu Serviss kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Ieejas biļetes skatītājiem nodrošina ieeju tribīnēs un sniedz iespēju apmeklēt arī dalībnieku parku. No 1. maija biļešu cena - 10 eur. Bērniem līdz 12. g.v, pensionāriem un invalīdiem – pasākuma apmeklējums bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu