Pēc pirmās dienas visi latvieši pusfināla zonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šajās brīvdienās Portugālē, Montalegrē norisinās pasaules rallijkrosa čempionāta otrais un Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē pirmais posms.

Pievienots Andra Baumaņa komentārs

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem Montalegrē šodien ir īsteni pavasarīgi laika apstākļi ar gaisa temperatūru ap 20 grādiem un skaidrām debesīm. Vēl patīkamākus un baudāmākus šos apstākļus padara latviešu rallijkrosistu sniegums.

Jānis Baumanis, pirmajā kvalifikācijas braucienā startējot kopā ar Peteru Solbergu, Sebastjanu Lēbu, Žanu Baptistu Dubūru nu Martinu Kačžmarski, finišēja trešais un uzrādīja ceturto absolūti labāko rezultātu, piekāpjoties tikai Solbergam, Lēbam un Johanam Kristofersonam. Otrais braucien Jānim sanāca mazāk veiksmīgs un ar piekto vietu savā braucienā viņš uzrādīja vienpadsmito absolūti labāko rezultātu un kopvērtējumā noslīdēja uz 8.pozīciju.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

«Nekādi netiekam galā ar starta problēmu, bet, spītējot tai, Jānis aizvadīja ļoti labu, stabilu pirmo braucienu bez jebkādām kļūdām un uzrādīja ceturto absolūti labāko rezultātu. Otrajā braucienā Jānim nepaveicās ar apstākļiem trasē. Ja Timurs brauca kvalifikācijas sesijas sākumā pa nedaudz mitru trasi, tad Jāņa pēdējā braucienā grants sekcija jau bija pilnīgi izžuvusi. Grants sekcijā bija tādi putekļi, ka neko nevar redzēt, tāpēc nācās braukt piesardzīgi, saudzējot auto. Lai gan savā braucienā Jānis finišēja tūlīt aiz Matiasa Ekstroma, brauciena summā viņam 11.labākais rezultāts un kopvērtējumā pēc pirmās dienas viņš dala 7./8.vietu ar komandas biedru,» komentē brāļu Baumaņu tēvs un treneris Andris Baumanis un piebilst, ka «viss ir ļoti pozitīvi, mašīnas regulējumi ir atrasti ļoti labi, vienīgi jātiek galā ar startiem».

Artis Baumanis
Artis Baumanis Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jāņa brālis Artis tikmēr pirmajā braucienā bjia piektais ātrākais, otrajā kvalifikācijas sesijā uzrādīja sesto labāko rezultātu un pirmās sacensību dienas izskaņā ieņem sesto pozīciju.

Trešais latvietis, kurš šajā nedēļas nogalē mūsu valsti pārstāv Portugālē, ir Reinis Nitišs. Ja pirmajā kvalifikācijas sesijā Reinis uzrādīja tikai 14.labāko rezultātu un atradās zonā, no kuras neiekļūst pusfināla, tad otrais brauciens sportistam jau bija krietni vien labāks un ar astoto labāko rezultātu Reinis kopvērtējumā pakāpās uz 10.vietu.

Pēc pirmās dienas kopvērtējuma līderis ir Volkswagen komandas braucējs Johans Kristofersons, kurš ātrākais bija abos kvalifikācijas braucienos. Viņam seko komandas biedrs Peters Solbergs, kurš abās kvalifikācijās bija otrais, bet trešais ir Peugeot Hansen komandas braucējs Sebastjans Lēbs.

Super 1600 klasē līderis tikmēr ir soms Jusi Peteri Lepihalme, bet viņam seko Kristiāns Žābo un Ulriks Linnemans.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu