Ar latviešu atzīstamu sniegumu noslēdzies rallijkross Portugālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šodien Portugālē, Montalegres rallijkrosa trasē norisinājās pasaules rallijkrosa čempionāta otrā posma izšķirošās cīņas. Vislabāk sacensībās veicās Eiropas čempionāta dalībniekam Super 1600 klasē Artim Baumanim, kurš finālā izcīnīja trešo vietu. Reinis Nitišs savu fināla braucienu noslēdza 5.pozīcijā, savukārt Jānim Baumanim ar pārsistu mašīnas aizmugurējo riteni cīņas beidzās pusfinālā.

Papildināts ar svaigāko informāciju

Pēc sacensību pirmās dienas, kā zināms, uz to pretendēja abi Supercar klases braucēji no Latvijas - Jānis Baumanis, kurš kopvērtējumā ieņēma 8.pozīciju, un Reinis Nitišs, kurš pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem bija desmitais.

Pēc trešās kvalifikācijas sesijas abi latvieši ir vēl tuvāk iekļūšanai pusfinālā,

jo Jānis Baumanis kopvērtējumā ir pakāpies jau uz piekto pozīciju, kamēr Reinis Nitišs ir septītais.

Pēc ceturtā kvalifikācijas brauciena abi latvieši kopvērtējumā ir samainījušies vietām. Tagad priekšā ir nevis Jānis Baumanis, bet gan Reinis Nitišs, kurš pēc trešā absolūti labākā rezultāta trešajā kvalifikācijā pēdējo kvalifikācijas sesiju noslēdza 5.pozīcijā un arī kopvērtējumā ieņem 5.vietu.

Jānis Baumanis trešajā un ceturtajā kvalifikācijā tikmēr uzrādīja septīto un astoto labāko rezultātu un kopvērtējumā ieņem 6.vietu.

Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Baumanis Motorsport Photography

Lai vai kā,

abi Latvijas pārstāvji pasaules rallijkrosa čempionātā brauks Portugāles posma pusfinālā, tiesa, katrs savā braucienā.

Paralēli pasaules čempionāta posmam Portugālē 2017.gada sezonas pirmās sacensības aizvada arī Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klases braucēji. Viņu vidū ir Artis Baumanis, kurš pēc svētdien aizvadītā viena kvalifikācijas brauciena un tajā izcīnītās trešās vietas kopvērtējumā ir pakāpies no 6.uz 5.vietu.

Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: www.fiaworldrallycross.com

5.vietu kopvērtējumā Artis Baumanis saglabā arī pēc ceturtā kvalifikācijas brauciena, lai gan tajā Volland Racing pilotam astotais labākais rezultāts.

Tādējādi visi trīs latvieši, kas šajās brīvdienās startē Montalegres trasē, ir iekļuvuši pusfināla sacensībās.

Artis Baumanis
Artis Baumanis Foto: Baumanis Motorsport Photography

Labas ziņas visiem latviešu rallijkrosa faniem: Artis Baumanis savā pusfināla braucienā piekāpjas tikai dānim Ulrikam Linnemanam un tādējādi nodrošina sev vietu fināla sacensībās.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Bet, kamēr Super 1600 klases braucēji gatavojas finālam, pirmais Supercar klases finālistu trio ir noskaidrots un starp viņiem ir arī Nitišs.

Tai pašā laikā Jānim Baumanim viņa pusfināla braucienā nepaveicās. Pēc divcīņas ar Andreasu Bakerūdu pirmajā aplī, salūza norvēģa mašīna un latvietis aiz konkurenta burtiski iesprūda, tā dodot iespēju pietuvoties pārējiem konkurentiem. Piedevām, incidentā plīsa arī Jāņa mašīnas aizmugurējā riepa un pretendēt uz iekļūšanu finālā vairs nebija iespējams.

Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klases braucējs Artis Baumanis savā Škoda Fabia fināla braucienu sīvā cīņā noslēdza ceturtajā vietā. Tomēr, tā kā Krievijas pārstāvim Timuram Šigabutdinovam tika piešķirts 5 sekunžu sods, Artis ieguva vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Uzvaru šajā klasē tikmēr izcīnīja Linnemans.

Sacensību nedēļas nogales pēdējā braucienā un uzvaru Portugāles posmā izcīna Matiass Ekstroms. Reinim Nitišam finālā - 5.vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu