Fetels pārtrauc Mercedes dominanci F-1 kvalifikācijās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Sebastjans Fetels no «Ferrari» komandas sestdien Sočos izcīnīja uzvaru Krievijas «Grand Prix» izcīņas kvalifikācijas sacensībās, kamēr otrais palika viņa komandas biedrs Kimi Raikonens no Somijas.

«Ferrari» aizvadīja lielisku kvalifikāciju, pārtraucot «Mercedes» komandas braucēju dominanci, jo viņi bija uzvarējuši iepriekšējās 18 kvalifikācijas sacensībās. Tāpat «Mercedes» komandas braucēji pirmo reizi pēdējās 31 sacīkstes laikā netika starp diviem ātrākajiem.

Fetels, kurš bija ātrākais arī sestdien rīta pusē aizvadītajā trešajā brīvajā treniņbraucieā, kvalifikācijā trases apli veica minūtē un 33,194 sekundēs, kamēr Raikonens bija par 0,059 sekundēm lēnāks. Savukārt trešais palika «Mercedes» somu pilots Valteri Botass, kurš savam tautiem zaudēja tikai 36 sekundes tūkstošdaļas, savukārt ceturto vietu ieņēma otrs «Mercedes» pilots Lūiss Hamiltons, kurš Fetelam zaudēja jau gandrīz sešas sekundes desmitdaļas.

Fetelam šis bija pirmais «pole position» šajā sezonā, bet karjerā viņš kvalifikācijas sacensībās uzvarēja 47.reizi. Tikmēr «Ferrari» komanda dubultuzvaru kvalifikācijā pēdējo reizi bija izcīnījusi 2008.gadā, kopš tā laika aizvadot 127 sacensības.

Tikmēr piektais kvalifikācijā palika austrālietis Daniels Rikjardo no «Red Bull», aiz kura palika brazīlietis Felipe Masa ar «Williams», nīderlandietis Makss Verstapens ar «Red Bull» un vācietis Niko Hilkenbergs ar «Renault». Savukārt labāko desmitnieku noslēdza «Force India» komandas braucēji Serhio Peress un Estebans Okons.

Krievijas «Grand Prix» izcīņas sacensības tiks aizvadītas svētdien.

F-1 pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 68 punktiem ir Fetels, kuram ar 61 punktu seko Hamiltons, bet Botass un Raikonens iekrājuši attiecīgi 38 un 34 punktus, kamēr Verstapens ar 25 punktiem ir piektais.

Tikmēr Konstruktoru vērtējumā ar 102 punktiem līdere ir «Ferrari» komanda, bet «Mercedes» piloti atpaliek vien par trim punktiem.

Šajā sezonā sportisti aizvadīs 20 posmus, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo netika panākta vienošanās par «Grand Prix» norisi Vācijā. Sezona noslēgsies 26.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu