WRC posms Argentīnā: uzvara 0,7 sekunžu vērtībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

«Hyundai» komandu pārstāvošais beļģu rallija pilots Tjerijs Nevils svētdien dramatiskā cīņā triumfēja pasaules čempionāta (WRC) Argentīnas etapā, neļaujot pie pirmā panākuma karjerā tikt velsietim Elfinam Evansam.

«M-Sport» komandā braucošais Evanss pēc piektdienas ātrumposmiem bija ieguvis gandrīz minūtes pārsvaru pret komandas biedru Madsu Estbergu no Norvēģijas. Tomēr sestdienas sešos ātrumposmos velsiešu pilotu piemeklēja virkne tehnisku problēmu un neveiksmes ar riepām, kas viņa pārsvaru lika samazināt līdz 11,5 sekundēm, uz otro vietu pakāpjoties Nevilam.

Svētdien bija jāaizvada vēl trīs ātrumposmi un pirms pēdējā «dopa» Evansam joprojām bija 0,6 sekunžu pārsvars, tomēr distances beigu daļā viņš pieļāva nelielu kļūdu un noslēgumā piekāpās pretiniekam par nieka 0,7 sekundēm.

28 gadus vecais Evanss līdz šim WRC etapos nav spējos uzvarēt, bet viņš trešo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla. Zīmīgi, ka Argentīnā velsietis trijniekā iekļuvis jau otro reizi, jo 2015.gadā viņš tur bija trešais.

Tikmēr Nevils uzvarēja otrajā WRC posmā pēc kārtas, jo šī mēneša sākumā bija labākais arī Korsikā.

Argentīnā trešo vietu guva igaunis Oto Tenaks, bet četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas palika ceturtais. Arī šie abi piloti pārstāv «M-Sport» komandu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem etapiem līderis ar 102 punktiem joprojām ir Ožjē, par 16 punktiem apsteidzot somu Jari Mati Latvalu («Toyota»), kurš Argentīnā bija piektais, bet vēl par diviem punktiem - Nevilu.

Savukārt Tenaks ar 66 punktiem ir kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu