Nitišs: Sezonas otrajā pusē abi latvieši pasaules čempionāta posmu finālos būs bieži

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas otrajā pusē abi latviešu braucēji prestižākās «SuperCar» klases finālā iekļūs bieži, ja viss turpinās pozitīvi attīstīties, uzskata viens no latviešu pilotiem Reinis Nitišs.

Kā zināms, Nitišs šogad startē pagājušās sezonas spēcīgākajā komandā EKS, bet Baumanis brauc pazīstamā austrieša Manfrēda Štola vadītajā komandā STARD. Ja sezonas pirmajā etapā Barselonā pusfinālā iekļuva tikai Nitišs, turklāt tur nobrauca neveiksmīgi, otrajā posmā Portugālē abi latvieši pirmoreiz vēsturē iekļuva kvalifikācijas sešiniekā, bet pēc tam Nitišs pēc ilgāka pārtraukuma arī sasniedza finālu.

«Pirmajā sacīkstē netiku ar sevi pilnībā galā. Bija uztraukums, likās, ka jāparāda sevi, bet tajā pašā laikā biju piesardzīgs un uzmanīgs,» atcerējās Nitišs. «Otrā sacīkste jau bija stipri komfortablāka, vairs nebaidos no kļūdām vai sasist auto.»

Nitišs atcerējās, ka pērn vienīgo reizi finālu sasniedza Francijas etapā, kad aizvadīja pēdējo sacīksti «All-Inkl.com» komandā, bet atzīst: ja toreiz tas notika veiksmes dēļ, šoreiz fināls tika nopelnīts. «Šoreiz biju stabils, ar ātru braukšanu un finālu tiešām nopelnīju.»

Nitišs EKS komandai pievienojās vien februārī un šosezon brauc kopā ar 2016.gada pasaules čempionu un komandas īpašnieku Matīasu Ēkstremu, kā arī somu Tomasu Heikinenu.

«Diezgan vēlu noslēdzām līgumu, un noteikti neesmu braucis tik daudz kā pārējās komandas ar rūpnīcas atbalstu, tomēr tāpat testos jau esmu aizvadījis vairāk laika nekā abos iepriekšējos gados kopā,» stāstīja pilots, kurš uzsvēra, ka nav komandas trešais braucējs, bet gan «viens no trijiem». «Nevienā brīdī neesmu apcelts vai juties nevienāds ar pārējiem.»

Kaut Portugāles etapā treniņos pārliecinoši dominēja «Volkswagen» piloti Peters Sūlbergs un Jūhans Kristofešsons, uzvaras abos pirmajos posmos guvis Ēkstrems.

«Mēs zinām, kas abas sacīkstes uzvarējis,» ar smaidu teica Nitišs. ««Volkswagen» Portugālē bija ātrāki apļa laikos, bet rallijkross ir sporta veids, kurā jāsagaida seši finiša karogi (četri kvalifikācijā, pusfināls un fināls), tāpēc jācīnās līdz galam un beigās viss var mainīties.»

Nitišs priecājas arī, ka šosezon labi sekmējas otram latviešu pilotam Baumanim.

«Jānim pirmajā sacīkstē ātrums nebija tik labs, bet Portugālē abi viņa komandas piloti bija pusfinālā. Arī viņiem viss iet uz labo pusi, un par to tikai prieks,» teica Nitišs, ar smaidu paužot optimismu, ka šosezon līdzjutēji varētu redzēt abus latviešus posmu finālā. «Sezonas otrajā pusē [abi finālā] būsim diezgan bieži.»

«Man pašam vēl ir jāpamācās, bet sezonas otrajā pusē būs mērķis cīnīties par posmu pjedestāliem. Es no savas puses spiedīšu gāzes pedāli, cik stipri vien varēšu,» teica sportists.

Pasaules čempionāta nākamais posms jau šajā nedēļas nogalē notiks Hokenheimas trasē Vācijā. Pēc diviem posmiem kopvērtējumā Nitišs ieņem septīto vietu, kamēr Baumanis atrodams 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu