«Mercedes» piloti ātrākie abās Spānijas «Grand Prix» piektdienas treniņbraucienu sesijās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Mercedes» piloti Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas un soms Valteri Botass piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Spānijas «Grand Prix» - abās treniņbraucienu sesijās.

Hamiltons pirmajā sesijā savu ātrāko apli veica vienā minūtē un 21,521 sekundē, bet Botass viņam zaudēja nieka 0,029 sekundes.

Savukārt aiz «Mercedes» braucējiem palika abi «Ferrari» piloti - soms Kimi Reikenens un vācietis Sebastjans Fetels, kuri zaudēja attiecīgi 0,935 un 1,079 sekundes.

Pirmo sešinieku noslēdza divi «Red Bull» braucēji Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, bet aiz viņiem sekoja abi «Haas» piloti - dānis Kevins Magnusens un Romēns Grožāns no Francijas.

No mājiniekiem labāko rezultātu uzrādīja «Toro Rosso» pilots Karloss Sains juniors, kurš bija desmitais, kamēr kārtējo neveiksmi piedzīvoja Fernando Alonso, kura «McLaren» spēkratu jau pirmajā aplī piemeklēja tehniskas ķibeles.

Savukārt vēlāk otrajā treniņbraucienu sesijā ātrākais atkal bija Hamiltons, kurš apli veica vienā minūtē un 20,802 sekundēs, kamēr Botass viņam zaudēja 0,090 sekundes.

Arī šoreiz «Mercedes» pilotiem sekoja abi «Ferrari» braucēji, attiecīgi Reikenens un Fetels, kamēr pēc tam atkal bija Verstapens un Rikjardo, bet pirmajam sešiniekam sekoja vācietis Niko Hilkenbergs un brits Džolians Palmers, kuri abi pārstāv «Renault» vienību.

Tikmēr pārliecinoši lēnākais otrajā sesijā bija Alonso, kurš gan veica tikai 21 apli.

Vēl viens treniņbrauciens būs sestdien, kad norisināsies arī kvalifikācija, bet pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Kā vēstīts, iepriekšējā posmā Sočos savu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Botass.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 86 punktiem ir Fetels, kuram ar 73 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 63 un 49 punktus, kamēr Verstapens ar 35 punktiem ir piektais.

Tikmēr Konstruktoru vērtējumā vadību ar 136 punktiem atguvusi «Mercedes» komanda, kas par punktu apsteidz «Ferrari», bet «Red Bull» vienība ar 57 punktiem ir ļoti stabili trešā.

Nākamo reizi sportisti pēc divām nedēļām tiksies Barselonas trasē Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu