Superkāru motori rūc Beļģijā; Artis Baumanis uzvar S1600 kvalifikācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sestdien rallijkrosa trasē Metē, Beļģijā ir atsākušās cīņas pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā.

Rīta pusē aizvadītajos sportisti aizvadīja ierastos treniņbraucienu un tajos starp pasaules čempionāta dalībniekiem ātrākais latvietis bija Reinis Nitišs savā EKS Performance sagatavotajā Audi S1. Viņam 11.labākais rezultāts. Otrs latvietis, Jānis Baumanis (Team STARD), pēc vakardienas tehniskajām problēmām ar sacīkšu mašīnas pārnesumkārbu, treniņos uzrādīja sešpadsmito ātrāko apļa laiku.

Ātrākais treniņos tikmēr bija zviedrs Johans Kristofersons ar Volkswagen Polo GTI.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis startēja otrajā grupā kopā ar Nitišu. Savā braucienā Jānis ierindojās trešajā vietā, bet Reinis finišēja nedaudz vairāk kā sekundi aiz viņa. Pirmās kvalifikācijas braucienu summā latviešiem gan attiecīgi 14.un 16.vieta.

Otrā kvalifikācija Jānim bija mazāk veiksmīga, jo ar pārsistu riteni un ar uzrādītu 22.labāko rezultātu otrajā kvalifikācijas sesijā, viņš kopvērtējumā noslīdēja uz 19.vietu. Nitišs savukārt sesijā bija piektais ātrākais un kopvērtējumā pakāpās uz 12.pozīciju.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sacensības Metē turpina arī Eiropas čempionāta S1600 klases braucēji. Labāko sniegumu patlaban rāda Artis Baumanis no Volland Racing, kurš pēc vakar izcīnītās uzvaras pirmajā kvalifikācijā šodienas atlikušajos kvalifikācijas braucienos bija trešais, ceturtais un septītais ātrākais, taču tāpat nodrošināja sev uzvaru kopvērtējumā un svētdien pusfinālā startēs no pirmās starta vietas. Tā, starp citu, Artim bija pirmā uzvara kvalifikācijas sesijās Eiropas čempionāta posmos.

Otrs latvietis, kuram šīs ir debijas sacensības Eiropas čempionāta S1600 klasē, Juris Spīķis, pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ir devītais un arīdzan brauks pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu