Jānis Baumanis Beļģijā «iesprūst» kvalifikācijās; Artis Baumanis finālā uzmet kūleni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Svētdien Beļģijā, Metes rallijkrosa trasē noslēdzās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē kārtējais posms.

Rīta iesildīšanās braucieni parādīja, ka pasaules čempionāta dalībnieks Jānis Baumanis ir atguvis ātrumu un pirmā kvalifikācija to tikai apstiprināja. Proti, rīta iesildīšanās braucienos Jānis uzrādīja devīto ātrāko apļa laiku, savukārt kvalifikācijas braucienā viņš bija desmitais ātrākais.

Tas deva iespēju visas kvalifikācijas kopvērtējumā pakāpties no deviņpadsmitās uz sešpadsmito pozīciju.

Otrs latvietis pasaules čempionātā, Reinis Nitišs, trešajā kvalifikācijas braucienā tikmēr bija 18.ātrākais un kopvērtējumā noslīdēja uz 13.vietu, taču saglabāja reālas cerības uz iekļūšanu pusfinālā. Jāpiebilst, ka līdzīgi kā Jānis sestdienas otrajā kvalifikācijā, Reinis tramplīnā pārsita riepu un savu trešās kvalifikācijas braucienu pabeidza krietni aiz konkurentiem.

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā, kurā izšķīrās, kurš sportists virzīsies tuvāk cīņai par iekļūšanu finālā,

zuda abu latviešu cerības tikt pāri kvalifikācijas sesijas slieksnim.

Proti, Jānis Baumanis braucienā uzrādīja 13.labāko rezultātu un kopvērtējumā saglabāja 16.vietu, savukārt Reinis Nitišs braucienā bija vienpadsmitais un kopvērtējumā ieņēma 13.vietu.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jāpiebilst gan, ka Reinis saglabā teorētiskas iespējas startēt pusfinālā, taču tas iespējams tikai tādā gadījumā, ja uz starta nevar iziet kāds no 12 par viņu pārākajiem braucējiem.

Super 1600 klasē jau sestdien bija zināmi to 12 sportistu vārdi, kuri iekļuvuši pusfinālā. Starp viņiem bjia abi latvieši - Artis Baumanis, kurš pirmo reizi uzvarēja kāda Eiropas čempionāta posma kvalifikācijās, un debitants Juris Spīķis.

No šiem abiem latviešiem tiesības turpināt cīņas finālā ieguva tikai Artis Baumanis, kurš

spēja izturēt soma Jusi Peteri Lepihalmes spiedienu un uzvarēja savā pusfināla braucienā.

Gaužām dramatisks izvērsās S 1600 klases fināla brauciens. Tajā Artis ilgu laiku turējās labās pozīcijās, lai kāptu uz goda pjedestāla, tomēr

pēdējā pagriezienā pirms starta finiša taisnes netika galā ar auto vadību un tas uzmeta kūleni.
Foto: TVNET lasītāja foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu