Rally Talsi - starts piektdien, finišs sestdien

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: go4speed.lv

Latvijas rallija čempionāta posms Rally Talsi, kas šogad iekļauts arī Lietuvas un FIA Baltijas rallija trofejas kalendārā, spējis vienuviet pulcēt ļoti plašu dalībnieku pulku. 83 ekipāžas startēs rallija un rallijsprinta distancē, kam piepulcēsies vēl 52 vēsturiskās ekipāžas – kopumā 135 dalībnieki, kas, pārstāvot 11 dalībvalstis, 19. un 20. maijā, cīnīsies par Rally Talsi uzvarētāja godu.

Rally Talsi 2017 dalībnieku saraksts šogad sola pamatīgu intrigu par uzvaru ikvienā ieskaites klasē. Ierindā būs Latvijas rallija čempionāta visu ieskaites klašu līderi, 2016. gada Rally Talsi uzvarētāji lietuvieši Martins Samsons / Mindaugs Varža, kā arī pērnā gada Čempionu Kausa ieguvēji, vēl viena lietuviešu ekipāža Vitauts Šveds / Žilvins Sakalausks. Pie tam pašā spēcīgākajā ieskaites klasē LRČ šogad startēs vēl nebijis skaits – sešas – paši modernākie R5 grupas Škoda Fabia un Ford Fiesta auto.

Ne mazāk spilgts ir arī vēsturisko automobiļu saraksts – senākais Regularitātes ieskaites spēkrats būs 1965. gada MG MGB, bet jaudīgākais Sporta ieskaites auto – Audi Quattro A2! Visi dalībnieki skatāmi Latvijas rallija čempionāta mājaslapā www.autorally.lv.

Kvalifikācijas posms un starta pozīciju izvēle

Rally Talsi turpinās pasaules (WRC) un Eiropas (ERC) rallija čempionātos izmantotu praksi, sarīkot kvalifikācijas posmu, ar tam sekojošu starta vietu izvēli. 5,73 km garais pārbaudījums notiks piektdien, 19. maijā pēcpusdienā un tajā piedalīsies 15 pilnpiedziņas ekipāžas, kurām atbilstoši dalībnieku starta sarakstam piešķirts augstākais starta numurs. Katra ekipāža kvalifikācijas posmu veiks vienu reizi, un atbilstoši uzrādītajam laikam (sākot ar ātrāko), Rally Talsi svinīgās atklāšanas laikā varēs izvēlēties savu starta pozīciju.

Foto: go4speed.lv

Pasaules rallija čempionāta pilotu atvases – Kalle Rovanpere un Olivers Sūlbergs

Starptautiski kolorīti vaibsti vērojami arī dalībnieku sastāvā. Tieši Rally Talsi savus pirmos soļus grants rallijos spers trīskārtējā pasaules rallija un rallijkrosa čempiona, leģendārā norvēģa Petera Sūlberga dēls Olivers Sūlbergs. Talsu rallija apmeklētājiem būs iespēja pašiem pieredzēt vēl tikai 15 gadus jaunā autosportista pirmos rallija soļus! Vispasaules spozmi un nozīmīgu pieredzes bagāžu jau ieguvis ne mazāk leģendārā somu pilota Harija Rovanperes dēls Kalle Rovanpere – ja vēl pērn Kalle debitēja Rally Talsi (finišēja otrajā vietā) – tad jau šogad viņš uzskatāms par neapstrīdamu favorītu jau trīs frontēs – savā ieskaites klasē, rallija kopvērtējumā, gan arī cīņā par prestižo Čempionu Kausu!

Ātrumposmu kartes

Rally Talsi Skatītāja ceļvedi meklē sacensību interneta mājaslapā www.rallytalsi.lv. Ērti izdrukājamā versijā iekļautas gan visas rallija norises vietas, gan ātrumposmu skatpunktu atrašanās vietas ar trases pierakstu, gan arī cita skatītājiem lieti noderīga informāciju!

Foto: go4speed.lv

Apmaini ieejas biļeti pret aproci

Būtiski atcerēties, ka iegādātās ieejas biļetes pirms došanās uz ātrumposmiem ir jāapmaina pret ieejas aproci – bez aproces ieeja ātrumposmā būs liegta! Rallija norises dienās darbosies divi biļešu apmaiņas punkti – Talsos pie rotācijas apļa (darba laiks piektdien 10:00-20:00, sestdien 8:00-16:00), un pie Rīga-Ventspils autošosejas, braucot no Rīgas aiz pagrieziena uz Kandavu (piektdien 12:00-20:00, sestdien 8:00-16:00). Tāpat Biļešu Serviss kasēs un interneta vietnē pieejamas arī Rally Talsi ieejas biļetes, kas maksā 15.00 EUR.

Tiešraides translācijas Talsu TV un Re:TV

Rally Talsi arī šogad translēs Talsu TV un Re:TV. Pirmā pieslēgšanās rallija norisēm būs piektdien, 19. maijā, kad no plkst. 16:00 Talsu TV varēsiet vērot Vēsturisko Regularitātes ekipāžu došanos ātrumposmā, kam sekos atklāšanas ceremonija, Top15 ekipāžu starta pozīciju izvēle, kā arī sacensību pirmā ātrumposma SS1/2 Canon Biznesa Centrs - IB Serviss starts. No plkst. 18:15-19:00 visā Latvijā pirmo sacensību ātrumposmu translēs arī Re:TV!

Rallijs Talsu TV tiešraides translācijā atgriezīsies sestdien, 20. maijā, kad no plkst. 17:00 varēsiet sekot līdzi noslēdzošā ātrumposma SS11/12 Talsi City Special startam. Kā pirmās ātrumposmā dosies Vēsturiskās Sporta ekipāžas, kam sekos Rally Talsi un arī rallijsprinta dalībnieki. Tiešraides translācijas Talsu TV interneta mājaslapā www.talsutv.lv.

Foto: go4speed.lv

Kurzemes Radio reportāžas no rallija ātrumposmiem

Ja vien jūsu radiouztvērējs būs uzregulēts uz Kurzemes Radio viļņiem, tad piektdien un sestdien varēsiet saklausīt visu jaunāko informāciju par Rally Talsi norisēm. Rallija radio studijas vadītājs būs Andris Grīnvalds, kuram asistēs korespondenti ātrumposmos, servisa parkā un citās rallija norises vietās. Talsu apkārtnē Kurzemes Radio raidīšanas frekvence ir 106,4Mhz, bet to var klausīties arī citviet Latvijā un internetā – www.kurzemesradio.lv.

Satiksmes ierobežojumi

Rally Talsi laikā Talsos un pilsētas apkārtnē tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā. Lielākā daļa ierobežojumu stāsies spēkā vien rallija norises dienās, tomēr atsevišķās teritorijās izmaiņas stāsies spēkā arī agrāk. Vēršam Jūsu uzmanību, ka uz Rīga-Ventspils autošosejas notiek ceļu remontdarbi, un nokļūšana Talsos var prasīt vairāk laika kā ierasts. Lūdzam apmeklēt Latvijas Valsts Ceļi mājaslapu www.lvceli.lv un Rally Talsi mājaslapu www.rallytalsi.lv, lai uzzinātu visas plānotās satiksmes organizācijas izmaiņas.

Foto: go4speed.lv

Esi atbildīgs rallija skatītājs

Rally Talsi rīkotājs RA EVENTS visiem rallija apmeklētājiem atgādina, ka autosporta sacensības ir paaugstinātas bīstamības pasākums, un Jūsu drošība ir atkarīga tikai un vienīgi no Jūsu rīcības ātrumposmu norises vietā. Rallija vērošanai skatītājus lūdzam izvēlēties īpaši izveidotos skatpunktus, kuros sacensību rīkotājs iespēju robežās būs veicis drošības un piesardzības pasākumus. Rallija rīkotājs nevar uzņemties nekādu atbildību par skatītāju drošību vietās, kas atrodas ārpus izveidotajiem skatpunktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu