Ārsti: Heidenam ir «ļoti nopietni smadzeņu bojājumi»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kādreizējam pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» uzvarētājam Nikijam Heidenam no ASV pēc trešdien piedzīvotā incidenta uz ceļa ir «ļoti nopietni smadzeņu bojājumi», ceturtdien paziņoja slimnīca, kas rūpējas par sportistu.

35 gadus vecais Heidens trešdien Itālijas pilsētā Rimini kopā ar draugiem devās velosipēdu izbraucienā. Bijušais motosportists uz ceļa sadūrās ar automašīnu, kā rezultātā guvis nopietnas galvas un krūškurvja traumas.

Kā paziņojumā pauda slimnīca, Heidena stāvoklis saglabājas ļoti nopietns. Viņš joprojām ir intensīvajā terapijā un «guvis smagu politraumu, kas izraisījusi ļoti nopietnus smadzeņu bojājumus».

Iepriekš tika pausts, ka sportista veselības stāvoklis ir pārāk smags, lai varētu operēt galvaskausu.

Sociālajos tīklos iepriekš publicētās fotogrāfijas liecināja, ka automašīnai ir pamatīgi sadauzīts priekšējais stikls un ievērojami cietis arī Heidena velosipēds.

Heidens pasaules superbaiku čempionātā pārstāv «Honda» vienību.

Par «MotoGP» karjeras beigām Heidens pavēstīja 2015.gadā, bet par pasaules čempionu viņš kļuva 2006.gadā, lai gan sezonas gaitā pamanījās izcīnīt tikai divas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu