Jonass izcīna otro vietu pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas sestdien Vācijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta astotā posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja francūzis Benuā Paturels, kuram Jonass zaudēja 6,053 sekundes, kamēr trešajā vietā ierindojās šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš no latvieša atpalika vien 0,401 sekundi.

Jonass kvalifikācijas sacensībās uzvarēja startā un arī brauciena turpinājumā ieguva līderpozīciju, taču Paturels viņu apsteidza un izcīnīja uzvaru.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pirms astotā posma līderis ar 287 punktiem ir Jonass, kuram ar 245 punktiem seko Sīvers. Tikmēr pirmo trijnieku ar 235 punktiem noslēdz dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā bija desmitais.

Jonass šosezon piedalījies visos septiņos pasaules čempionāta etapos, 14 braucienos tiekot pie astoņām uzvarām, kas ļauj atrasties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Maija sākumā notikušajā posmā Ķegumā Jonass pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā izcīnīja pirmo vietu, divu braucienu summā ieņemot otro pozīciju.

Iepriekšējā sezonā MX2 klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu