F-1 piloti aizrāda par bīstamajām Monako trases apmalēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Monako «Grand Prix» posma trases apmales ap peldbaseinu kompleksu ir bīstamas, norāda piloti, francūzis Romēns Grožāns un meksikānis Serhio Peress.

Šajā nedēļas nogalē Montekarlo ielās norisināsies Monako «Grand Prix» izcīņa, kas būs šīs sezonas sestais posms.

«Haas» pilots Grožāns, kurš ir «Grand Prix» Pilotu asociācijas vadītājs, un «Force India» braucējs Peress uzsvēra, ka jauno apmaļu dēļ var rasties avārijas situācijas.

«Izskatās pēc tramplīna. Ja ar priekšējo antispārnu aizskar apmali, var pacelties gaisā un maza kļūda var maksāt ielidošanu sienā,» teica Grožāns.

«Tā apmale, kas bija pirms tam, bija pietiekami liela. Atsitoties pret to, uzreiz sanāca ielidot sienā. Domāju, ka, atsitoties pret jaunajām apmalēm, uzreiz nāksies ielidot tribīnēs,» atzīmēja Peress.

Janās apmales ir daļa no peldbaseinu kompleksa pārtaisītā norobežojuma, kas iekļauj ātruma ierobežojos vaļņus pirms priekšpēdējā līkuma.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem pieciem posmiem līderis ar 104 punktiem ir «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, kuram ar 98 punktiem seko brits Lūiss Hamiltons («Mercedes»).

Šajā sezonā sportisti aizvadīs 20 posmus, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo netika panākta vienošanās par «Grand Prix» norisi Vācijā. Sezona noslēgsies 26.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu